Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Okos belek

Okos belek

2018. december 11. - Darqo

okos_belek1.jpg

Egy kiadós antibiotikumos kúra közben kezdődött a kálváriám az emésztésemmel kapcsolatban, gyakorlatilag teljesen újra kellett alkotnom minden elképzelésemet az étkezésről, és sajnos számos kedvencemről le kellett mondanom az elmúlt évek során. Tizennyolc évvel ezelőtt még nem tették hozzá automatikusan az orvosok a kezelés megkezdésekor, hogy valami kiegészítő, emésztést segítő terméket is kell szedni, ha nem akarok rosszul járni; vagy csak az én orvosom nem említette meg nekem, erről sajnos nincsenek behatóbb ismereteim.

A lényeg az, hogy így jártam, és hosszú tesztidőszakra volt szükségem, mire rájöttem, hogy milyen élelmiszerek okoznak problémát. Ráadásul egy életre megtanultam, hogy hogyan kell cselekedni hasonló kezelés közben/után. Abba most külön nem mennék bele, hogy minden bizonnyal az is hozzájárul az emésztésünkkel kapcsolatos problémák megjelenésében, hogy sajnos egyre több a silány minőségű étel, amiről nem is tudod, hogy az, csak amikor az elfogyasztása után nem sokkal jelez a szervezeted, és a rengeteg stressz sem támogat minket az ideális emésztés megteremtésében.

Hiába rendeződött a lehető legnagyobb mértékben a helyzetem, teljesen már nem állt vissza a rend a kezelést megelőző állapotba, azóta pedig meglehetősen érzékenyen reagál a szervezetem a különböző ételekre, élelmiszerekre, úgyhogy muszáj folyamatosan tudatosan keresni azokat az alternatív lehetőségeket, amelyek segítségével fenntarthatom az ideális állapotot. A hosszú évek alatt egyre több és egyre jobb készítménnyel, témába vágó cikkel, könyvvel és szakácskönyvvel találkoztam.

Az utóbbi időszakban Dr. Michael Mosley Okos belek című könyvével gyarapítottam a tudásomat, aki egyedi és olvasmányos formában segít minket, hogy minél többet megtudjunk az emésztésünkről, a beleinkről, és arról, hogy mennyi mindenre hatással van a helyes táplálkozás és az egészséges életmód kialakítása.

A szerző szó szerint felfedező útra visz minket a bélrendszerbe, hiszen egyike azon keveseknek, akik lenyeltek egy kapszulakamerát, hogy működés közben lássák a beleket, és ezáltal olyan információkat szerezzen, amely képes megváltoztatni az eddigi elképzeléseinket a témával kapcsolatban.

Megtudhatunk mindent a pre-és probiotikumokról, a nyers-és az erjesztett ételekről, a böjtölésről és annak szervezetre gyakorolt hatásairól, valamint tudományosan bizonyított módszereket találunk arra vonatkozóan, hogy hogyan tarthatjuk hatékonyan kordában az étvágyunkat, és hogyan befolyásoljuk a hangulatunkat pozitív irányba, pusztán egy kis odafigyeléssel.

Kijózanító információkat is találunk a könyvben azzal kapcsolatban, hogy a gyorskaják, rossz minőségű alapanyagok, üdítő, bagó, pia, mindenféle gyógyszerek, antibiotikumok hogyan teszik tönkre az emésztésünket, hogyan okoznak mindenféle ételallergiát, allergiát és elhízást is. Továbbá az informatív könyv tele van finom és gyógyító ételek receptjeivel, menüsorokkal, tippekkel és könnyen alkalmazható tanácsokkal, úgyhogy mindenki kedvére és haszonnal forgathatja.

Igazán jó szívvel ajánlom minden olyan olvasónak ezt a könyvet, aki ételallergiában, étel-intoleranciában szenved, valamint azoknak is érdemes beszerezni, akik ugyan nem érzékenyek a különböző adalékanyagokra és élelmiszerekre, de van olyan családtagjuk vagy barátjuk, aki igényli az odafigyelést. Sőt, olyanoknak is, akik egyszerűen csak szeretnének egészségesebben/tudatosabban táplálkozni, és minél többet tudni arról, hogy mi tesz jót az emésztésünknek, tehát szerintem gyakorlatilag mindenkinek!

A könyvet a az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg kedvezményesen:

GABO Kiadó

Libri

Bookline

Líra

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

okos_belek2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2314275411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása