Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Így könnyű lesz kibírni a köztes időt!

Így könnyű lesz kibírni a köztes időt!

2018. november 29. - Darqo

star-wars-2172948_1280.jpg

Nem igazán értettem a Solo - Egy Star Wars történet című film előzőekhez képest számítva bukásnak nevezhető szereplését, mert szerintem egy szórakoztató és látványos filmről van szó. Azt sem érzem elegendő indoknak, hogy a Disney főnöke szerint (is) túl sokat akartak túl hamar, és hiba volt ilyen hamar bemutatni ezt a filmet a Star Wars 8. után. Lehet, hogy én vagyok fanatikus rajongó, de azt a tempót, amit a Marvel univerzummal csinálnak, simán el tudnám viselni ebben a szériában is.

Mindenesetre a legutóbbi hírek szerint belassítanak, amelynek kiéheztetéssel kapcsolatos értelmét látom ugyan, de nem szeretem, úgyhogy számomra ismét felértékelődnek az egyéb, Star Wars-hoz kapcsolható kiadványok, könyvek és képregények, bár nem lesz nehéz kibírni a filmek közötti időt, ha ilyen ütemben és olyan remek kiadványokat vehetünk a kezünkbe, amelyek a például Szukits Kiadó és a Libri/Kolibri Kiadó jóvoltából jutnak el az olvasókhoz évek óta.

A legújabb képregények a sorban:

sw_csillagok_kozott.jpg

Star Wars: Csillagok között

"Luke Skywalker végre megkapja azt, amire régóta vágyik: kettesben marad Leia hercegnővel, ám pont amikor egy lakatlan szigeten rekednek. A Star Wars alvilágáról szóló történetben Sana és Lando összefognak a Coruscanton, hogy összeügyeskedjenek maguknak pár kreditet, míg Han és Csubi visszamennek csempésznek, hogy elvégezzenek egy munkát... egy huttal a fedélzeten! Aztán, amikor a Szövetség elkezd új bázisnak megfelelő hely után kutatni, Han elviszi Leiát a rejtekhely felderítésére. Csakhogy a helyszínen gyilkosok várják, akik végezni akarnak vele... És mi a helyzet a droidokkal? A birodalmiak elkövették azt a hibát, hogy túl sokáig tartották fogva C-3PO-t – akinek hűséges társa most akcióba kezd. Artu elindul, hogy megmentse a barátját!"

Ezt a részt ide kattintva szerezheted be kedvezményesen.

 

sw_darth_vader.jpg

Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura: Birodalmi gépezet

"A történet ott kezdődik, ahol a Star Wars: A Sith-ek bosszúja véget ér. Kövessük Darth Vadert, és legyünk a tanúi annak, ahogy megszerzi legendás vörös fénykardját, és megkezdi könyörtelen felemelkedését! Anakin Skywalker immár inkább gép, mint ember. Mindent elvesztett, ami valaha fontos volt neki, és most új jövőt kell teremtenie magának – a Sith sötét nagyuraként! Csatlakozzunk Darth Vaderhez, mialatt mesterétől, Darth Sidioustól tanul, és együtt megkezdik a Galaktikus Birodalom építését – a sötét oldal módszereivel. Vader az első küldetésén egy Jedit vesz célba, aki túlélte a hírhedt tisztogatást, aki régóta elvonultan él – és sokkal nagyobb a hatalma, mint bárkinek, akivel Vader eddig szembekerült."

Ezt a részt ide kattintva szerezheted be kedvezményesen.

A Star Wars képregények korábban megjelent részeit ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen. A Star Wars könyvek, dvd-k, figurák között pedig ide kattintva válogathattok.

 

star-wars-fajok-enciklopediaja.jpg

A Libri/Kolibri Kiadó jóvoltából idén ősszel egy hiánypótló, remek illusztrációkat tartalmazó kiadvány jelent meg, amely a Star Wars különleges lényeiről szól. Csak ennek az enciklopédiának a megjelenésével jöttem rá arra, hogy bizony korábban a hazai kínálatban valamiért nem szerepelt ez a szerteágazó téma. Most mindenesetre mindent megtudhatunk Vukikról, wampákről, bithekről és banthákról és még sok másik élőlényről, amely benépesíti a messzi-messzi galaxist.

Ezt a kiadványt a Kolibri Kiadó weboldalán kedvezményesen szerezheted be, részletekért kattints ide.

 

th_5.jpg

Ugyanilyen remek időtöltés az átmeneti, várakozással teli időszakra a Trónok Harca képregény változatának legújabb, előrendelhető része, amely a 4 részes Királyok csatája képregény-sorozat 1. kötete lesz. A történet ott folytatódik, ahol a Trónok Harca képregénysorozat a 4. kötettel befejeződött.

"Westerosban véres polgárháború dúl, és közeledik a hosszú, jeges tél... A Hét Királyság Vastrónjáért folytatott öldöklő küzdelemben - mely szétszaggatja a birodalmat, káoszt és pusztulást hozva népére -, hat ádáz ellenfél, hat hatalomvágyó főnemes mérkőzik egymással. A lefejezett Eddard Stark nagyúr legidősebb fia, Robb Észak királyának kiáltja ki magát. A hivatalos trónörökös, Joffrey csak névleg uralkodik délen, helyette az udvari intrikák irányítják Királyvárat. Robert Baratheon két fivére szintén a trónra áhítozik, és a száműzött királynő, a Targaryen-dinasztia utolsó sarja, Daenerys sem riad vissza semmitől, hogy megszerezze, ami jog szerint őt illeti. Ráadásul a Vas-szigetek harcias ura is összehívja lobogóit, hogy hadba szálljon a koronáért..."

Ha lemaradtál volna az előzményekről, akkor az első 5 kötetet kedvezményesen előrendelheted ide kattintva.

 

predator.jpg

És ha már ez egy ilyen változatos ajánlóposzt, akkor a harmadik kedvenc, az Alien/Predator világa sem maradhat ki, amelyből ezúttal a Predatorhoz kapcsolódva jelenik meg újabb képregény.

"Gyarmati tengerészgyalogosok egy csapata érkezik LV-797-es jelű Tartarus bolygóra. Feladatuk, hogy kivizsgálják az egyik rivális cég által, a Weyland-Yutani felségterületén végzett törvénytelen kutatásokat. De, amit találnak, az nem egyéb, mint egy ismeretlen eredetű, lópatkó alakú űrhajó birtoklásáért vívott csata reményvesztett túlélői...A Weyland-Yutani utasítása egyértelmű: a katonák bármi áron foglalják el az idegen űrhajót, ám az egység parancsnokának is eltökélt szándéka, hogy megóvja emberei életét. A parancsnoknak azonban hamarosan rá kell jönnie: egyik terv sem tartható, ha közben földönkívüli Vadászok indítják meg pusztító támadásukat..."

Alien/Predator könyveket is szép számmal találtok a kínálatban, ide érdemes kattintanotok a részletekért.

A recenziós példányokat a kiadók bocsátották a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr614333987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása