Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nagy borbélykönyv

Nagy borbélykönyv

2018. november 15. - Darqo

nagy_borbelykonyv_1.jpg

Most, hogy egyesek valamilyen érthetetlen, megmagyarázhatatlan és alátámaszthatatlan okból kifolyólag a szakáll korszakának leáldozását jósolják, végre eljött a pillanat, hogy megjelenjen egy olyan könyv kis hazánkban, amely a szakállápolással foglalkozik.

Én gyakorlatilag 20 éve várok valami hasonlóra, és egy álom vált valóra azzal, hogy a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Peabody Fawcett Kapitány Nagy Borbélykönyv - Bajusz-és Szakállápolási kalauz modern úriembereknek című könyve, amely kísérletet tesz arra, hogy méltó módon mutassa be ezt a témát minden olyan ember számára, aki valamilyen formában arcszőrzetet visel, vagy imádja, hogy a párjának szőrös az arca, vagy csupán érdeklődik a téma iránt.

A kiadványból megtudhatunk a szakáll történelméről, a kezdetektől egészen napjainkig, a különböző stílusoktól kezdve a szakállápolás apró lépéseitől a termékeken át a borbélyüzlet felépítésén keresztül a szakállasok számára létrehozott programokig mindent, sőt, arra is találunk megoldást, ha saját magunk szeretnénk szakállápolási terméket létrehozni otthoni használatra.

Mindezt olyan, igényes köntösben, korabeli illusztrációk, reklámok, valamint régi és új fotók felhasználásával, amelyek valóban egyedülállóvá teszik idehaza ezt a tartalmas könyvet. A kiolvasása után szerintem kevés olyan férfiember lesz, aki ne kacérkodna egy kicsit a gondolattal, hogy legalább egy kis időre kipróbálja arcszőrzetének megnövesztését.

Remélem, hogy nem ez lesz az utolsó, témába vágó kiadvány Magyarországon, de az is biztos, hogy ennek bizony minden szakállas-és szakállrajongó embertársam könyvespolcán helyet kell biztosítani! Ha pedig nem jelenik meg más szakállas könyv, akkor sincs baj, mert a Nagy borbélykönyvben mindent megtalálunk a szakállal kapcsolatban.

nagy_borbelykonyv.jpg

Peabody Fawcett Kapitány - Nagy borbélykönyv modern úriembereknek

A modern férfi magabiztos és vagány. Ápolt, aki ápoltságát nem rejti véka alá: szakállát borbéllyal nyíratja, időt szán a frizurájára, ruhatárát figyelemmel, mégis lazán válogatja össze. Bármelyik pillanatban készen áll a kihívásokra – külseje is kalandvágyát és felfedező hajlamát tükrözi: a marcona szakáll azonban érző szívet takar. A „Nagy borbélykönyv modern úriembereknek” átfogó kalauz a bajusz és a szakáll ápolásához, s egyben divatötletek és viselkedésbeli tanácsok tárháza – mert egy férfi minden helyzetben legyen úriember!

Gyakorlati útmutató modern úriembereknek, akik alkalomtól függetlenül mindig a legjobb arcukat szeretnék mutatni.

A kötet lenyűgöző fényképeket, exkluzív interjúkat és szellemes kommentárokat ad közre a bajusz-, szakáll- és barkóápolás aspektusairól, miközben arra is reflektál, hogy mitől lesz valaki úriember a 21. században. Az átfogó történeti és gyakorlati kalauz összeállításához kiváló borbélyok, hajszobrászok, divatdiktátorok és önnön tapasztalatait használta fel, így mutatva be a szakállhoz és mindenféle hívságos arcszőrzethez kötődő rituálékat a Föld legkülönfélébb tájairól. Remekül illusztrált instrukciókkal kiegészítve megosztja a legjobb szakállápolási technikákat, hogy bárhová sodorja is az élet a mélyen tisztelt olvasót, úriemberhez illőn, férfias magabiztossággal állja a sarat.

A könyvet a Scolar Kiadónál kedvezményesen vásárolhatod meg, részletekért kattints ide!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5014374047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása