Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egészség, boldogság, siker, pénz, csillogás

Egészség, boldogság, siker, pénz, csillogás

2018. november 13. - Darqo

woman-865021_1280.jpg

Számomra érthetetlen, hogy az emberek miért csak a felszínét kapirgálják az elődeink, nagy tanítóink tanácsainak? Hogyan lehet az, hogy a légy hű önmagadhoz, csak a szívedre hallgass, legyél néha egy kicsit önző, érd el az álmaidat, szerezd meg, amit akarsz, szeresd a felebarátaidat, figyelj a környezetedre, ne lopj, ne csalj, ne hazudj, ennyire kifacsarodott verzióban létezik a világban?

Tudom, hogy megtanuljuk, hogyan érhetjük el a leghamarabb, amit szeretnénk, ami a rohanó világ káros velejárója. Azonban én abban hiszek abban, hogy nem a gyorsaság, a virágról virágra röpködés az, ami célra vezet. Figyeljük csak meg a világot, és megértjük, hogy miért nem. A felszínesség, a nemtörődömség, az egoizmus, a harag, a düh, a félelem uralkodik a világban is. Mert nem tudjuk értelmezni az okos emberek tanácsait, nem hatolunk a dolgok mélyére. A szerezd meg azt, amit akarsz, soha nem azt jelenti, hogy lopj, de sajnos túl sokan akadnak el ezen a szinten, holott ez a kijelentés csak a jéghegy csúcsa, amely alatt rengeteg tudás található, csak energiát kellene befektetni a felfedezésébe.

Ameddig nem tanuljuk meg alázattal, odafigyeléssel, törődéssel megközelíteni a tanácsokat, a saját életünket, mások életét, az életet magát, nem azt az eredményt kapjuk, amit valójában szeretnénk.

Lehet úgy is magunkra figyelni, hogy ezzel nem bántunk meg másokat, lehet úgy is a szívünkre hallgatni és megvalósítani a legkülönlegesebb vágyainkat, hogy közben nem taposunk el/károsítunk meg másokat, hanem a mindenki számára lehető legjobb verziót keressük és valósítjuk meg. Lassabban, sokkal dolgosabban és kitartásunkat pallérozva teremthetünk olyan életet magunk számára, amelyben nem kell lopnunk, csalnunk és hazudnunk azért, hogy megteremtsük azt az életet, amit szeretnénk. Valóban nehezebb, mint a rossz, de gyorsabb úton járni, viszont megéri a befektetett energia.

Ezeknek a gondolatoknak a felfedezésében és gyakorlásában segítenek nekem az önfejlesztő könyvek, amelyeket sokan sajnos nem találnak eléggé hasznosnak, mert úgy érzik, hogy nem segítenek a bennük leírt gondolatok és tanácsok. Pedig az egyik elsődleges tanács mélységesen mély értelmezésével és gyakorlásával, miszerint legyünk kitartóak és türelmesek, ha az álmaink megvalósításáról van szó, tényleg elérhetjük, amit akarunk. A sikeres emberek azok, akik addig mentek, ameddig el nem értek a céljukhoz.

A mai posztban bemutatásra kerülő könyvek megnyugtató és felemelő stílusukkal, olvasmányosságukkal és hasznos tanácsaikkal finoman és könnyedén terelnek minket az utunkon. A lényeg, hogy a bennük foglalt útmutatásokat tartsuk be, nem véletlenül kapjuk őket. A főzésben is megpróbálhatunk eltérni az adott recepttől, de akkor ne várjuk, hogy azt az eredményt kapjuk, amit leírtak.

a_tokeletlenseg_ajandeka.jpg

Egész életemben azzal voltam elfoglalva, hogy megfeleljek mások elvárásainak. A hosszú évtizedek alatt tökélyre fejlesztettem ezt a dolgot, de időről időre el is fáradtam a folyamatos, megterhelő lelki munkában, amit a saját valódi személyiségem módszeres elfojtása okoz. Az elfojtás és az ebből fakadó fáradtság kezeletlensége szorongásba, majd pánikrohamokba és végül depresszióba is átcsapott. Mire rájöttem, hogy mi a probléma, felfoghatatlan mennyiségű elfecsérelt időt halmoztam fel, de a legnehezebb pillanatok segítségével végül rájöttem a megoldásra: el kell kezdenem magammal is törődni, közelítve a 40 felé végre megismerni, hogy ki is vagyok valójában. Ezt persze sokan nem nézték jó szemmel, így jó néhány ember kilépett az életemből, de nem bánom, hiszen, ha nem fogadnak el így, akkor igazából nincs miről beszélnünk. Berné Brown A tökéletlenség ajándéka című könyvének minden sora megerősített abban, hogy jó döntést hoztam. Nem arra születtem, hogy mások igényeit kielégítsem, hanem arra, hogy rájöjjek, mitől lehetek boldog ember? Tökéletesnek sem kell lennem, éppen elég, ha megteszek mindig minden tőlem telhetőt, hogy jobb legyen nekem, nem mások ellenében, hanem másokkal karöltve, hiszen, ha én jól érzem magam a bőrömben, ezt tudom adni a környezetemnek is. Ez a könyv megnyugvás minden hozzám hasonló, kényszeres megfelelni akarásban szenvedő, kigyógyulni akaró vagy gyógyuló félben levő embernek.

Berné Brown - A tökéletlenség ajándéka

Te meddig mennél el, hogy megfelelj a környezeted elvárásainak? Lehet, hogy észre sem vetted, és máris túl sokat áldoztál fel magadból! A nap 24 órájában elérhető vagy a világ számára. A technológia fejlettségének köszönhetően minden irányból zúdulnak rád az elvárások, és ez így van akkor is, amikor azt hiszed, épp szórakozol vagy pihensz. Légy ilyen! Viseld azt! Egyél így, sportolj úgy! Pimaszul közvetlen és gondosan elrejtett üzenetek százai zsongják a füledbe, hogy milyen életet KELL élned. Még haladsz az árral, még teszed a dolgod, de mélyen belül már fáradsz, gyötrődsz. Miért csinálod ezt? Miért kell folyton bizonygatnod, hogy ELÉG VAGY? Kiállhatnál egyszerűen a sorból, de tudjuk miért nem teszed. A világ elhitette veled, hogy csak így kerülheted el a kudarcot, hogy „kevésnek” vagy „alkalmatlannak” bizonyulj. Ha nem tartanál velük, azt mondanák, ELBUKTÁL.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

azok_a_dolgok.jpg

Haemin Sunim Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz című könyve is megnyugvást ad, sőt, akár teljes bizonyossággal lehet a slow life bibliájának is nevezni. Már az előszó olvasásakor éreztem, ahogy távozik a testemből és a lelkemből a feszültség, és ez az összes további fejezet közben így volt. Az egyszerű és hatásos történetek után következő hasznos, nyugtató és lélekemelő tanácsok sokasága könnyedén érteti meg az olvasóval, hogy miért érdemes a tudatos jelenlétre, lassúságra törekednünk. Egészen egyszerűen azért, mert a boldogságunk egyik alappillére a ráérősségből, megfontoltságból, a rácsodálkozás képességéből épül fel.

Haemin Sunim, Youngcheol Lee - Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz

„A világ az, ami folyamatosan nyüzsög vagy az elmém?”

A több millió példányban elkelt bestseller erre keresi a választ, rámutatva annak fontosságára, hogy bizony érdemes kicsit lelassítani néha, mert az igazán értékes dolgok mellett nem érdemes elsuhanni! A világ oly gyorsan mozog, de ez nem jelenti azt, hogy nekünk is vele együtt gyorsan és kapkodva kell mozdulnunk. Haemin Sunim (nevének jelentése: spontán bölcsesség) meditációs tanár, akinek könyve arra hivatott, hogy útmutatást nyújtson az éber jelenlét eléréséhez. Irányelveket mutat be nyolc témakör szerint, melyek a jólét és a boldogság megtapasztalásához vezetik el az olvasót – érintve az emberi kapcsolatok, a szeretet és a spiritualitás kérdéseit –, miközben nagy hangsúlyt fektet a másokkal való mély kapcsolat, illetve a magunkkal szembeni könyörületesség és megbocsátás fontosságára. Lélekmelengető bölcsességeit színes, meditatív rajzok teszik még értékesebbé, azzal a biztató üzenettel, hogy amikor képesek vagyunk lelassítani, akkor a világ is lelassul velünk együtt. Az Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz több mint hárommillió példányban fogyott el Koreában, és a bestsellerlista élén állt negyvenegy héten át, azonkívül több ízben is elnyerte az Év Könyve Díjat.Fedezd fel a belső békéhez és harmóniához vezető út rejtelmeit a hétköznapok elvárásainak sűrű és viharos erdejében!

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

az_ero_utja.jpg

Napoleon Hill nevével és munkásságával Esther és Jerry Hicks számára minden alkalommal katartikus könyveiben találkoztam először és sokadszor is. Rengeteg alkalommal hivatkoznak rá, hogy az inspirációt Jerry Hicks számára az önsegítő irodalom atyjaként számon tartott szerző jelentette a "megvilágosodást" és a kezdő lökést egy boldogabb élet megteremtésére. Természetesen ezek az információk kíváncsivá tettek Napoleon Hill könyveivel kapcsolatban, amelyet az Édesvíz Kiadó jóvoltából foghatunk a kezünkben. A teljes gondolkodj és gazdagodj, valamint a közelmúltban megjelent Az erő útja nagyon különleges olvasmányok, amelyek olyan kiegészítésekkel szolgálnak a boldogság és a lelki/anyagi gazdagság megteremtésében, amelyeket soha, sehol máshol nem lehetett ilyen formában olvasni. Gyakorlatilag a legtöbb kortárs spirituális író ezekben a könyvekben szerezte meg az alapokat!

Napoleon Hill - Az erő útja

Napoleon Hill egy elveszettnek hitt kéziratából készült könyvét tarthatod a kezedben. A nemrég napvilágot látott anyag 1941-ben készült el, szerzője kézikönyvnek szánta azoknak, akik próbáltak kiemelkedni a nagy gazdasági világválság csődjéből. Az önfejlesztő irodalom atyjaként számon tartott, méltán világhíres Napoleon Hill Az erő útja című könyvében nagyon fontos üzenetet ad át olvasóinak; jelenünk nem feltétlenül határozza meg a jövőnket. Legyél akármilyen szorult helyzetben, legyenek akármennyire borúsak a kilátásaid, tudatában kell lenned annak, hogy birtokodban van AZ ERŐ, amit szándékaid szolgálatába állíthatsz. Jól példázza mindezt a történelem számos nagy formátumú, sikeres személyiségének élettörténete, melyeket Te is megismerhetsz. Az inspiráló elbeszélések rávilágítanak, hogy az erő sokszor teljesen kiszámíthatatlan módon lép működésbe, hogy elvezessen a sikerig. Formáld át gondolkodásmódod, vidd sikerre Te is azt, amihez a legjobban értesz! Ez a kézikönyv segít, hogy észrevedd és működtesd az erőt. Ha elsajátítod Napoleon Hill saját kezűleg összeállított, mindmáig praktikus, örök érvényű leckéit, az élet olyan lehetőségeket nyit meg előtted, melyekről korábban nem is álmodtál.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

Ha már megemlítettem Esther és Jerry Hicks munkásságát, muszáj kiemelnem, hogy mekkora hatással volt a szerzőpáros az életemre, micsoda távlatokat nyitottak bennem a személyiségemmel, lehetőségeimmel, vágyaimmal, álmaimmal és ezek maradéktalan megvalósításával kapcsolatban. A könyveiket mára alapművekként tartom számon, kiemelt helyen vannak a könyvespolcomon, és időről időre előveszem őket, mert minden alkalommal új részleteket fedezek fel az általuk nyújtott elképesztő tudásban, sőt, a legtöbbször felkavaróan más szemszögből láttatják mindazt, amit korábban felfogtam a mondanivalójukból. A műveik közül mindenképpen ajánlom figyelmetekbe első körben A vonzás törvénye című könyvüket, majd utána A bőség törvénye című könyvüket, aztán pedig a Kérd és megadatik 1-2. című könyveiket. Ezekkel olyan tudást lehet szerezni, amely tökéletes alapként szolgál a további építkezéshez.

a_vonzas_torvenye.jpg

A vonzás törvénye

Ez a könyv az Univerzum legfontosabb törvényét, a Vonzás Törvényét mutatja be két kivételes spirituális közvetítő, Esther tisztán hallásán és Jerry intuitív kérdésein keresztül, akik az Abrahamtól kapott tanítások sorozatával az egész ezoterikus világot felrázták. Amit kérsz, megkapod, és még ennél sokkal többet is – erről szól ez a különleges könyv. Most nem csupán néhány bámulatos eszközt kapsz a dolgok bevonzásához, hanem hozzájuk tartozó használati utasítást is. E könyv elolvasása fordulópont lesz az életedben. Nem csupán az Univerzum egyik legfontosabb törvényének leírását találod meg benne, hanem az élet működésének könnyen érthető magyarázatát is. Megtudhatod, hogyan kerül hozzád a legtöbb kívánt vagy nem kívánt dolog. Megismered a mindenhol jelen levő Törvényeket, melyek ebben az Univerzumban uralkodnak, és megtanulod, hogyan működtesd őket úgy, hogy hasznodra váljanak. Valahol a tudatod legmélyén, elméd egy fontos területén elültetted a vágyat arra, hogy megkapd ezt az üzenetet, máskülönben ez a könyv soha nem talált volna utat hozzád. Éppen most alkotod meg, aminek megteremtését elhatároztad: nagy változást hozni az életedbe!

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

a_boseg_torvenye.jpg

A bőség törvénye

Sokan látták A Titok című filmet, vagy olvasták a könyvet, és hisznek benne, hogy bármilyen kívánt anyagi dolgot kérhetünk a világegyetemtől, amelyet aztán a Vonzás Törvénye elhoz nekünk. De persze ez nem ilyen egyszerű. Ha szeretnénk megváltoztatni a világunkat, meg kell változtatnunk gondolkodásmódunkat. E különleges könyvben Esther és Jerry Hicks megismertet bennünket a titokkal, amely a Vonzás Törvénye hátterében áll. Világosan elmagyarázzák, hogyan összpontosítsuk energiánkat a jólét megvalósításához. Tanulj meg bőséget teremteni azáltal, hogy - arra összpontosítasz, amit kívánsz, és nem arra, hogy mi hiányzik az életedből.

- gazdagnak, nem pedig szegénynek látod magad.

- elképzeled magadat, amint örömödet leled a célban vagy életmódban, amelyről álmodsz – látod magadat örömmel élni a vágyott házban, vagy a kívánt kocsit vezetve.

Abraham hatékony módszerei megtanítanak rá, hogy mi is valójában a jólét, és hogyan hozhatod el ezt az energiát az életedbe a Vonzás Törvényének felhasználásával.nMindenkinek jut elég. Mindnyájatok esetében az a lényeg, hogy lássátok és akarjátok – és akkor vonzani fogjátok. Tudjátok, hogy hatalmatokban áll vonzani bármit, amire csak vágytok. Jelentsétek ki határozottan, hogy a pénz könnyedén áramlik hozzátok, és a bőség és a jólét korlátlanul a rendelkezésetekre áll.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

kerd1.jpg

Kérd és megadatik 1.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy elérd, amire vágysz, amit igazán szeretnél? A szerzőpáros a következő alapelvet vallja: bárki lehetsz, bármit tehetsz, és bármire szert tehetsz! Születésedtől megillet a jog, hogy életed megteljen minden széppel és jóval. Ez a könyv megmutatja, hogyan érheted el mindezt. Néhány tanácsa arról szól, miként használd az energiádat és az érzelmeidet, más fejezetei pedig speciális területekről beszélnek: pénzügyi előremozdulásról, az egészség visszaszerzéséről, meditációról, a zűrzavarok megszüntetéséről. A könyv bemutatja az Isteni Forrással fennálló, minden pillanatban létező kapcsolatodat, pontosan megmagyarázza, hogyan működik ez az összeköttetés, majd megtanít a tudatos teremtésre. Az alkalmazás technikáival és az általános bölcsességekkel kapcsolatos összes kérdésedre választ ad, amelyeket könnyű megérteni és használni.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

Kérd és megadatik 2.

Ez a kötet, amely a nagysikerű Kérd és megadatik! folytatása, még közelebb visz önmagadhoz. Magabiztossá tesz, mert ráébredsz, hogy számtalan eszköz áll a rendelkezésedre, amelyek segítségével minden elképzelhető helyzetben boldogulhatsz. Az „azt kapod, amire gondolsz” tételt a szerzők úgy fogalmazták át, hogy „azt kapod, amit érzel azzal kapcsolatban, amire gondolsz”. Nem a célok kitűzését vagy a végeredményre összpontosítást tartják a leglényegesebbnek, sokkal inkább az energiád egyensúlyára fordított tudatos figyelmet. E könyv megszületésének ez az alapvető fontosságú különbségtétel az oka.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

boldogsagterv.jpg

Gretchen Rubin könyve, a Boldogságterv tulajdonképpen egy év krónikája, amely megváltoztatta a szerző életét. A boldogság keresése közben, egy buszos utazás alkalmával történt "megvilágosodás" után Rubin elhatározza, hogy sokkal többet foglalkozik majd olyan dolgokkal, amelyek boldoggá teszik, és minden nehézség ellenére megpróbálja a dolgok pozitív oldalát kutatni ahelyett, hogy állandóan a keseregne, újra és újra átrágná magát a jól ismert negatívumokon. Az élethez való hozzáállás megváltoztatásával aztán olyan események és történések jelennek meg, ami igazolja a változtatás helyességét. Egyszerűen jól esik olvasni! Abban biztosak lehettek, hogy a kiolvasása után ti is erős késztetést éreztek majd, hogy a szerző nyomdokain ti is elinduljatok az önmegvalósítás és a boldogság irányába.

Gretchen Rubin - Boldogságterv

Egy esős délutánon Gretchen Rubin a föld legprózaibb helyén, egy belvárosi buszon megvilágosodik. Rádöbben, hogy vánszorog a nap, de rohannak az évek, múlik az idő, ő pedig nem koncentrál eléggé azokra a dolgokra, amelyek igazán számítanak. Ott, abban a szent pillanatban eldönti, hogy rászán egy évet a boldogságára. A Boldogságterv ennek az egy évnek a friss, lenyűgöző nyomon kísérése, humoros, bölcs krónikája. Annak a tizenkét hónapnak a kalandjait meséli el, amikor Rubin az ókori bölcsek, a modern tudomány, valamint a popkultúra tanácsait alkalmazva a boldogságot kereste. A tanulságos, mégis szórakoztató, gondolatébresztő, de lenyűgözően olvasmányos könyv nyomán mindannyian kedvet kapunk életünk megváltoztatásához. Azonnal hozzá akarunk látni, hogy kis lépésekkel nagy változást vigyünk véghez.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

vagany_vagy.png

Már többször kerültem kapcsolatba azzal a gondolattal, hogy a legtöbbet akkor teszünk a boldogságunk és a sikereink érdekében, ha a lehető legboldogabb, legsikeresebb, legjobb formában képzeljük el. Milyen az, amikor játszunk a fantáziánkkal és úgy látjuk az életünket, amilyennek szívünk szerint élni szeretnénk? Próbálkozom rendületlenül felidézni, hogy milyen az én boldogságról alkotott verzióm, de az elmúlt évtizedek ellentétes gondolkodása megnehezíti a folyamatot. A gondolkodás megváltoztatása ugyanaz a folyamat, mint amikor annak reményében járunk le edzeni, hogy hosszútávon a számunkra ideális testalkatot érjük el a mozgás segítségével. A pozitív gondolkodást is edzeni kell minden nap, türelmesen, a hosszútávú eredmények tükrében, de minden befektetett munka megtérül. Jen Sincero Vagány vagy! című könyve remek segítség a minél precízebb eredmény érdekében. Olyan, mint egy személyi edző. Imádom, mert rajta keresztül olyan fejlődésen megyek keresztül, amelyről nem is álmodtam!

Jen Sincero - Vagány vagy!

„Arról van szó, hogy elég tökösek vagyunk-e ahhoz, hogy úgy lépjünk fel, mint saját magunk legragyogóbb, legboldogabb, legvagányabb verziója, akárhogy nézzen is ki. A jó hír az, hogy ahhoz, hogy ez megtörténjen, csak egy picike módosításra van szükség: el kell jutnod oda, hogy nemcsak meg akarod változtatni az életedet, hanem eldöntöd, hogy megváltoztatod.” A Vagány vagy! üde önfejlesztő könyv azoknak, akik elszántan szeretnének javítani az életminőségükön, de nem akarnak teljesen tönkremenni az eddigi ügyetlen próbálkozásaikban. Jen Sincero világutazó sikercoach, frissítően szórakoztató útmutatója 27 falatnyi fejezetben kínál csipetnyi káromkodással fűszerezett, mulatságos és inspiráló történeteket, bölcs tanácsokat, egyszerű feladatokat, hogy segítsen: beazonosítani és megváltoztatni önszabotáló viselkedésmintázataidat, melyek megakadályoznak abban, hogy elérd, amit szeretnél; megteremteni azt az életet, melyet egyszerűen imádsz, MOST, azonnal; pénzt keresni, de még mennyit! A Vagány vagy! végére érve megérted, hogyan szeretheted meg mindazt, amin nem tudsz változtatni, hogyan változtathatod meg azt, amit nem szeretsz, és miként használhatod az Erőt arra, hogy tényleg nagyszerűvé válj.

A könyvet az Édesvíz kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2514333963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása