Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Pszichológia mindenkinek

Pszichológia mindenkinek

2018. október 05. - Darqo

pszichologia-mindenkinek-1-4.png

Miben különbözik Philip Zimbardo Pszichológia mindenkinek című könyvsorozata a többi pszichológiával foglalkozó, tanulásra is alkalmas könyvtől? Abban, hogy bárki számára könnyen befogadható információkat közöl élvezetes, olvasmányos, üdítő stílusban. Úgy osztja meg a mérhetetlen mennyiségű tudást, hogy az ismeretanyag észrevétlenül rögzül az olvasóban, közelebb hozva őt önmagához és mások megértéséhez is egyaránt.

Nyoma sincs az átlag számára nehezen befogadható nyelvezetnek, olyan olvasni őket, mintha a kedvenc tanárod óráján lennél valahol a szabadban egy pokrócon ülve és a kedvenc forróitalod, no meg a mester szavainak szürcsölgetése közben. Egyértelműen átjön, hogy Zimbardo és szerzőtársai szenvedélyesen imádják a választott témát, ez pedig hamar átragad ránk is, és együtt ücsörögve a flow hullámán csiszolhatjuk önismerettel kapcsolatos tudásunkat. Egyszerűen élvezet olvasni mind a négy, meglehetősen vaskos és tartalmas könyvet.

Zimbardo nagyjából 30 évvel ezelőtt kezdte el írni ezt a sorozatot, és állítása szerint 3-4 évente meg is újul a tartalom a legújabb tudományos felismeréseket, tényeket belefoglalva, az idő múlásával aktualizálva az embereket komolyabban érdeklő témákkal, kivéve belőle azokat, amelyek már nem olyan jelentősek. A magyar olvasók a legújabb változatot olvashatják, amely nagyon-nagyon jó alapot ad a további vizsgálódáshoz a későbbiek során.

Ahhoz, hogy leülepedjen a megszerzett információ és a további építkezés ne terhelje meg a lelkünket, érzelmeinket és az agyunkat, időre van szükség, nekem az vált be, hogy lassan, fejezetről fejezetre haladok a könyvekkel, pár napot kihagyva az egyes felvonások között. Ilyenkor mindig volt időm némi további elmélkedéshez, amely gyakran elképesztő felismerésekbe torkollt saját magammal kapcsolatban. Minden ilyen pillanat megajándékozott azzal az érzéssel, hogy egyre jobban és jobban megbarátkozom magammal, sőt még a szeretet, elfogadás és megbocsátás állapotába is gyakran bele tudtam helyezkedni.

Ha nagy szavakat szeretnék használni, az önképző könyvek királyának is nevezhetném a sorozatot, de az biztos, hogy nem hiányozhat azoknak a könyvtárából, akik egy kicsit is szeretnék jobban megismerni saját magukat, családtagjaikat, barátaikat, haverjaikat, tágabb környezetüket, a világot, és rálássanak az összefüggések brutálisan bonyolult rendszerére.

 

pszichologia-mindenkinek01.jpg

Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – Öröklés – Észlelés – Fejlődés

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink? A Stanford Egyetem professzora, a „börtönkísérlete” révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján. Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

A könyvet a Libri Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg. Részletekért kattints ide.

 

pszichologia-mindenkinek02.jpg

Pszichológia mindenkinek 2. – Tanulás – Emlékezés – Intelligencia – Tudatosság

A könyvet a Libri Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg. Részletekért kattints ide.

 

pszichologia-mindenkinek03.jpg

Pszichológia mindenkinek 3. – Motiváció – Érzelmek – Személyiség – Közösség

A könyvet a Libri Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg. Részletekért kattints ide.

 

pszichologia-mindenkinek04.jpg

Pszichológia mindenkinek 4. – Zavarok – Terápiák – Stressz – Stratégiák

A könyvet a Libri Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg. Részletekért kattints ide.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1014269183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása