Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Így vállalkozz okosan!

Így vállalkozz okosan!

2018. október 02. - Darqo

vallalkozas00.png

A tegnapi nagy bejelentésnél, hogy elindult a Manzárd Café Shop, említettem már, hogy a Manzárd Café indulásakor pontosan tudtuk Lacival, hogy a blogolásnál többet is szeretnénk kihozni magunkból, és a lehetőségekből. A kávézóval egybekötött, galériával fűszerezett dizájnbolt terve és a hazai tehetségek elkötelezett támogatása ezzel az egész vállalkozással már 8 évvel ezelőtt is ott volt a fejünkben, igaz csak nagy vonalakban.

Ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, mindig megpróbáltuk fejleszteni magunkat. Nem csak abban, hogy egyre járatosabban legyünk a művészet és a dizájn, vagy a szövegírás, posztszerkesztés, webdizájn témakörében, hanem abban is, hogy tudatosan lépdeljünk abba az irányba, ahol ebből az egészből egy brutáljó családias vállalkozás lesz.

A különböző oktatóvideók, tréningek és nem utolsósorban könyvek rengeteget segítettek az elmúlt években, hogy egyre mélyebb tudásra tegyünk szert. Akik olvasták a korábbi könyvajánlóinkat, néhány ilyen kiadvánnyal már találkozhattak a blogon, ma pedig újabb két remek könyvet ajánlok a figyelmetekbe, természetesen a vállalkozásokkal kapcsolatban.

Peter Leach Családi vállalkozások című hiánypótló könyvében abban segít nagyon sokat, hogy hogyan menedzseljük a saját vállalkozásunkat, ha a családtagokkal, barátokkal közösen próbáljuk meg felépíteni azt. Hasznos tanácsaival elérhetjük, hogy minden buktatót, félreértést, sértődést, vitát elkerülhessünk és minél harmonikusabb, mindenki számára gyümölcsöző együttműködést építsünk. Arról is rengeteget megtudhatunk, hogy milyen pontokon érdemes jobban odafigyelni a hétköznapi teendők és nagyobb lélegzetvételű kérdésekben, hiszen egy ilyen vállalkozásban az érzelmi kapcsolatok sokkal bonyolultabbá teszik a különböző helyzeteket.

Petheő Attila és Vecsenyi János a Vállalkozz okosan! című könyvükben pedig mindent megtesznek azért, hogy a lehető legpontosabban magyarázzák el a vállalkozásépítés folyamatát a kezdeti ötlettől egészen a piacra lépésig. Hasznos tanácsaik tudatosságot teremtenek az olvasóban. Magyar vállalkozók példáin keresztül ismertetik meg velünk a szükséges lépéseket, teendőket, buktatókat, miközben bevált üzleti modellekkel és taktikákkal színesítik az ismeretanyagot, úgyhogy megfogadva az olvasottakat, mi töretlenül haladhatunk előre a siker útján.

Nem csak azok forgathatják haszonnal ezeket a könyveket, akik saját vállalkozást szeretnének indítani, vagy jobbá akarják tenni a meglévő vállalkozásukat, hanem azok is, akik alkalmazottként vesznek részt bennük, tehát gyakorlatilag bárki!

 

vallalkozas01_csaladi_vallalkozasok.jpg

Peter Leach / Családi vállalkozások

Milyen módszerekkel kezelhetjük a családi vállalkozásokra jellemző kihívásokat? Miért fontos és hogyan tudjuk megtervezni az utódlást? Hogyan teremthetjük meg a család értékrendjét tükröző vállalati kultúrát? A családi vállalkozások működésére döntő hatással van a családi viszonyrendszer. Az ilyen szervezetekben nagyobb fokú stabilitás, elhivatottság, rugalmasság jellemző, és a hosszú távú tervezés is könnyebb. Az erősségek mellett azonban sajátos feladatokkal is szembesül, aki a családtagjaival dolgozik. Peter Leach, a londoni Imperial College egyetemi docense, keresett tanácsadó sorra veszi, hogyan lehet harmonizálni a vállalkozás és a család szükségleteit a mindannapi ügyvitel, az utódlás vagy a pénzügyi tervezés területén. Hiánypótló könyvében részletes magyarázatokon és jellemző esettanulmányokon keresztül segít abban, hogy a családi vállalkozásokra jellemző problémák megoldásával további versenyelőnyre tehessünk szert.

A könyvet a HVG Könyvkiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg. Részletekért kattint ide.

 

vallalkozas02_vallalkozz-okosan.jpg

Petheő Attila - Vecsenyi János / Vállalkozz okosan!

Honnan tudhatod, hogy valóban van-e igény az általad kitalált termékre? Hogyan mérheted fel a piaci kockázatokat? Miként finanszírozhatod a vállalkozásodat? Egy kiváló üzleti ötletből még nem feltétlenül lesz sikeres vállalkozás. Mindegy, hogy egyéni vagy társas vállalkozóként, esetleg startupperként akarod valóra váltani az álmodat – elengedhetetlen, hogy tudatosan, a kellő információk birtokában vágj bele a cégalapításba. Vecsenyi János vállalkozási szakértő és Petheő Attila sikeres üzletember, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói saját szórakoztató történeteiken, valamint egyéb közismert nemzetközi és magyar vállalkozók példáin keresztül vezetnek be a vállalkozások világába. Bevált üzleti taktikák és modellek, valamint praktikus tanácsok alapján tizenkét egymásra épülő lépésben juthatsz el az ötlettől a piacra lépésig, mintha egy térképet tartanál a kezedben. A könyv segítségével tanulhatsz mások sikereiből és kudarcaiból, és ezek alapján kialakíthatod saját sikeres üzleti megoldásaidat.

A könyvet a HVG Könyvkiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg. Részletekért kattint ide.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1114269169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása