Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A 3D rajzolás művészete

A 3D rajzolás művészete

2018. szeptember 25. - Darqo

stefan_pabst.jpg

Azok a művészek, designerek, akik különböző eszközökkel háromdimenziós, anamorfikus optikai illúziókkal próbálják levenni az embereket a lábaikról, mindig kitüntetett figyelmet kapnak a Manzárd Cafén. Számos posztban mutattunk már be figyelemreméltó tehetségeket, Stefan Pabst német festő, illusztrátor, grafikusért pedig 2015-ben rajongtunk egy kicsit egy nagyon különleges kígyós átverés kapcsán.

Mivel már egyszer sikerült felkeltenie a figyelmünket a tehetségével, felcsillant a szemem, amikor megláttam a Gabo Kiadó kínálatában, hogy megjelenik magyarul az oktatókönyve, amely a háromdimenziós rajzolás rejtelmeibe vezet be minket, és ami megpróbálja elérni, hogy mire kiolvassuk a látványos képekkel, praktikus és könnyen alkalmazható tanácsokkal teletűzdelt könyvét, magunk is képesek legyünk ilyen grafikákat készíteni.

Érdekes módon én nem vágyom arra, hogy ilyen illúziókat hozzak létre, azonban nagyon is érdekel, hogy milyen apróságok szükségesek ahhoz, hogy valaki képes legyen ezek elkészítésére. Ha jobban rálátok a részletekre, még jobban tudom értékelni a végeredményt. Az optimálisan felépített könyv lépésről lépésre felvázolt mélységes tudásanyaga láttán pedig megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyi minden szükséges a tökéletes trükk megteremtéséhez.

A könyvből megismerhetjük a 3D rajzolás technikáját, valamint egyéb rajzolási és festési technikákkal is találkozhatunk, tanulhatunk egy kis színelméletet, színkeverési praktikákat, megtudhatjuk, hogy milyen eszközök szükségesek a tanuláshoz és a fejlődéshez, aztán pedig az alapformáktól kezdve a komplexebb grafikákig vezet minket a szerző, míg végül eljutunk abba az állapotba, hogy biztos kézzel fogunk majd hozzá a saját elképzeléseink megvalósításához.

Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy elsajátítsd ezt a rajztechnikát, mindenképpen ajánlom a figyelmedbe ezt a könyvet, és persze azoknak is, akik szeretnék egy kicsit jobban megérteni, miért is szeretik egyre többen ezeket a rajzokat, sőt, olyanok is érdekes információkat találnak benne, akik nem igazán kedvelik ezt a technikát. Stefan Pabst mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki szívét meglágyítsa.

stefan-pabst-a-3d-rajzolas-muveszete-a-terhatasu-alkotasok-keszitesenek-titka.jpg

Stefan Pabst / A 3D rajzolás művészete

E kötet segítségével az egyszerű vázlatrajzokból könnyedén lenyűgöző, fotorealisztikus képeket varázsolhatunk. Szerzője, a világhírű képzőművész, Stefan Pabst egy sor, lépésről lépésre részletesen bemutatott mintafeladat segítségével szemlélteti, miként lehet addig nem tapasztalt magasságokba emelni rajz- és festési készségeinket. A gyakorlatok bemutatják, hogyan tudunk az olyan alapvető rajz- és festőtechnikák alkalmazásával, mint amilyen a perspektíva, a tónusozás vagy a szárazecset-technika, megörökíteni hétköznapi tárgyakat, állatokat vagy embereket. További jó tanácsok segítenek a színeket is csatasorba állítani a térbeliség és a realisztikus ábrázolás érdekében, hogy realisztikus rajzaink még inkább életre keljenek. A 3D rajzolás művészete című kötetnek köszönhetően olyan alkotásokat tudunk majd készíteni, amelyek láttán barátaink és családtagjaink nem hisznek a szemüknek, és igazán csodálni fogják realisztikus festményeinket!

A könyvet a Gabo Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatjátok meg. Részletekért kattintsatok ide.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2714261833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása