Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ha érteni akarod a művészeket: Kis Műterem sorozat

Ha érteni akarod a művészeket: Kis Műterem sorozat

2018. szeptember 21. - Darqo

kis-muterem01.png

Amikor diák voltam, nem kifejezetten szerettem a tankönyveket, manapság azonban imádok olyan kiadványokat olvasni, amelyek bevezetnek egy-egy téma rejtelmeibe. Persze lehet, hogy ez csak akkor van így, ha olyan kiadványról van szó, amelynek témája kiemelten foglalkoztat. Mindenesetre a Cser Kiadó Kis Műterem című sorozata pont az a kategória, amely tökéletes kikapcsolódást és könnyed és észrevétlen tanulást jelent a számomra.

Az a vicc az egészben, hogy bár az iskolában szerettem rajzolni és jó tanuló is voltam a témában, most egyáltalán nem az a cél vezérel, hogy megtanuljak még jobban rajzolni vagy festeni a különböző technikák elsajátításával, hanem egyszerűen csak a tudásomat akarom fejleszteni, hogy még jobban belelássak a művészek tehetségének mélységeibe, tudásuk sokrétűségébe, még jobban értsem az alkotásaik mondanivalóját, amiből fakadóan akár még pontosabb és lényegre törőbb posztokat írhatok majd a blogra.

kis-muterem03.jpg

Hihetetlenül gyorsan és sokat fejlődik a vizuális érzékünk, a kritikai hajlamunk és képességünk már csak azáltal is, hogy tanulmányozunk egy adott témát, a vizualitással kapcsolatos energiabefektetés pedig sokszorosan megtérül. Segítségével nem csak a műalkotásokat fogjuk jobban értékelni és élvezni, hanem a hétköznapi életben is több összefüggésre látunk rá, több részletet veszünk észre, kidomborodik a valódi szépség az átlagból, és határozottan eltávolodhatunk a rondától; arról nem is beszélve, hogy sokkal könnyebben teszünk különbséget értékes és értéktelen között.

kis-muterem05.jpg

Az elmúlt években rengeteg kiadvány jelent meg az említett sorozatban, amelyből sajnos sok izgalmas könyvet már nem lehet kapni, de a jelenleg elérhető 18 oktatókönyv is széles spektrumon lefedi a rajzolás és festészet témakörét. Megtanulhatjuk a rajzolás alapjait, hogy hogyan hozzunk létre jó kompozíciót, hogyan elemezzük és érzékeljük a teret, hogyan ábrázoljuk az emberi testet, az állatokat vagy éppen a drapériát, hogyan fessünk pasztellel, olajjal, akvarell, és hogyan szobrászkodjunk.

kis-muterem07.jpg

Csak azt mondhatom, hogy minden pillanat, amelyet ezekkel a könyvekkel töltünk megéri, hiszen megnyugtatnak, kikapcsolnak, feltöltenek, rengeteg hasznos tudással vérteznek fel minket, sőt a könyvben található gyönyörű alkotásokat nézegetve nagyon sokszor azt tapasztalhatjuk majd, hogy a flow állapotában vagyunk. Ott, ahol semmi értelmetlen nem férkőzhet a közelünkbe.

A könyveket a Cser Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatjátok meg. Részletekért kattintsatok ide.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

kis-muterem08.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5314253309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása