Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Húgyügyek

Húgyügyek

2018. szeptember 07. - Darqo

hugyugyek00.png

Ahogy korábban írtam az egyik kedvenc könyvsorozatommal kapcsolatban, minden gondolatunk és tettünk hatással van a testünkre, láthatóak a táplálkozási szokások, az életvitelünk, a cigi, a pia, a drog és a gyógyszerek félreérthetetlen jelei, az öröm és a bánat, a nevetés és a nehézségek okozta ráncok, és az is, hogy ezekkel foglalkozunk-e vagy sem.

A legutóbbi, Húgyügyek című könyv a negyedik kiadvány az általam csak "Testügyek"-nek hívott sorozaton belül. Dr. Oliver Gralla urológus izgalmas ismeretterjesztő könyvében férfiak és nők egyaránt segítséget kapnak a témát illető kérdéseikkel, problémáikkal kapcsolatban.

Szó van benne a péniszről, az erekciós zavarokról, a korai magömlésről, a tesztoszteronszintről, a férfiak és a nők felfázásáról, krónikus hólyaggyulladásról, a terméketlenségről. Tehát minden olyan témába vágó kérdéskörről, ami foglalkoztat bennünket, viszont meglehetősen szemérmesen kezeljük.

A szerző urológiai praxisából származó, gyakran igencsak zavarba ejtő, viszont ugyanennyire sokszor elképesztően vicces, nagyon laza és közvetlen, olykor hihetetlen, de mindig szakszerű és naprakész információkkal teli esettörténetekből nem csak férfiak tudhatnak meg többet testük egyáltalán nem egyszerű működéséről, hanem a nők is.

Például ilyeneket:

"Sok férfi hiszi azt, hogy túl kicsi a pénisze. Legtöbbször azonban normál méretű, csupán kisebbnek hat, mert túl nagy a hasuk. Az urológusok tudják: annak, aki 10 vagy 15 kilót lead, egy-két centiméterrel nő a pénisze. Optikai csalódás? Meglehet. Néha azonban startlövés az élet egészségesebben élt második feléhez."

Vagy ilyeneket:

"A leggyakoribb hólyaggyulladást okozó baktérium az E.coli. Ez a kis lókötő valójában a bélben honos, a hólyagban semmi keresnivalója. Ha mégis odakerül - és a nőknél sajnos ez gyakori -, nagy zűrt okozhat. Hogy miért épp a nőket “kedveli”? Ennek oka az anatómia: a nők és férfiak húgycsöve ugyanis eltérő hosszúságú. Előbbieké alig 3 cm, utóbbiaké akár 20 centi is lehet. Így a baciknak, a nőknél, jóval rövidebb gyalogtúrát kell megtenniük, hogy a hólyagba jussanak. Nem túl ügyes megoldás az a Jóistentől, ugye?”

Dr. Gralla bátran kimondja, hogy számára mennyire döbbenetes, hogy milyen keveset tudunk az "alfelünk" működéséről és bonyolultságáról, így nem csoda, hogy annyi téves és misztikus félelem és elképzelés kering róla a köztudatban, kortól függetlenül. Abban próbál segíteni nekünk, hogy ezeket a hiedelmek és butaságok ködét végleg eloszlassa.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet a kiadó oldalán 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg:

Park Kiadó

hugyugyek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2813412733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása