Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

+1 könyv a testi és lelki egészségért - Házi füveskönyv

+1 könyv a testi és lelki egészségért - Házi füveskönyv

2018. augusztus 24. - Darqo

cup-829527_1920.jpg

Nem tudom pontosan megmondani, hogy mikor kezdődött a gyógynövényekhez fűződő, máig tartó érzékeny és pozitív kapcsolatom, de gyanítom hogy édesanyám első betegségre adott kamilla vagy hársfa teájával. Arra emlékszem, hogy imádtam a mézzel édesített finom és aromás teákat, olyannyira hogy elhittem, az anyai szeretettel karöltve megfognak gyógyítani. Így is lett.

Persze a betegség erejétől függően orvos által felírt gyógyszereket is kaptam, de sokkal mélyebb hatással volt rám az otthoni, szeretettel készített és adagolt gyógyír. Betegecske gyerekként sajnos rengeteg gyógyszert kellett szednem és nagyon sokszor voltam orvosi rendelőkben vagy kórházakban, ami szintén hozzájárulhatott ahhoz, hogy érzelmileg szívesebben kapcsolódok az otthoni környezetben kapott természetes gyógymódokhoz. Ez a dolog olyan mélyen rögzült bennem, hogy manapság is hatása van a viselkedésemre.

Amikor a nehezebb periódus beköszöntött pár évvel ezelőtt, a kialakuló és felerősödő szorongás, pánik és depresszió kezelésére egy rövid és nem túl hatékony Xanaxos liezon után inkább a természetes gyógymódokat alkalmaztam és alkalmazom mostanában is. Félreértés ne essék, nem vagyok sem gyógyszer, sem orvos ellenes, sőt az első, hogy bármilyen komolyabb probléma esetén orvos lásson először, csak arról van szó, ha nem muszáj, szívesebben kezelem az enyhébb betegségeket és tüneteket gyógyhatású növényekkel vagy ezekből készült keverékekkel, és csak a "legvégső" esetben tömöm magamat kemikáliákkal.

Korábban is találkoztam már füveskönyvekkel, a családban mindig volt legalább egy darab, de végre eljött az idő, hogy a "saját füveskönyvem" is rám találjon, ez pedig nem más lett, mint a közelmúltban megjelent, szerényen csak Házi füveskönyvnek nevezett kiadvány, amely minden apróságra kiterjedő figyelmével, egyszerű és praktikus tanácsaival, minden apróbb problémára gyógyírt nyújtó receptjeivel, leírásaival és képeivel azonnal belopta magát a szívembe.

Segítségével egészen az alapoktól kezdve a saját gyógyhatású készítmények megalkotásáig minden megtalálható benne. Sajnos egy jobb és megbízható növényhatározó mindenképpen szükségeltetik hozzá mellé, hiszen a helyszűke miatt itt csak a legalapvetőbb gyógynövények bemutatására volt lehetőség, de ez semmiképpen sem hiba. Sőt, inkább arra ösztönzi az olvasókat, hogy még behatóbban foglalkozzanak a szerteágazó és érdekes témával.

Mindenkinek jó szívvel ajánlom a figyelmébe, akit egy kicsit is érdekel, hogy a növényvilág micsoda kincseket tartogat a számunkra a betegségekből való kigyógyulás támogatásával kapcsolatban.

 

hazi_fuvekskonyv.jpg

Vicky Chown, Kim Walker - Házi füveskönyv - Több mint 60 gyorsan elkészíthető gyógyító recept

A gyógynövények mindenre megoldást kínálnak, legyen szó sebgyógyításról, szorongásoldásról, feszültségcsökkentésről, az álmatlanság leküzdéséről vagy immunrendszerünk megerősítéséről. Vicky Chown és Kim Walker elismert gyógynövényszakértők, akik a modern kutatásokat és a holisztikus szemléletet ötvözik egyedülálló kötetükben, miközben bemutatják a gyógynövénygyűjtés és -feldolgozás ősi praktikáit és azt, hogy a gyógynövények miként hatnak a szervezetünkre. A kötetben szereplő, otthon is könnyen elkészíthető receptek segítségével biztonságos és könnyen kezelhető házipatikát alakíthatunk ki, amelyben szükség esetén minden gondunkra megtalálhatjuk a gyógyító balzsamot, olajat, tinktúrát, teát, krémet, ecetet vagy szirupot. Ez a fotókkal gazdagon illusztrált, inspiráló kötet az egészségmegőrzés és kisebb bajok esetén az otthoni gyógyulás remek módszereit kínálja az egész családnak.

A kiadványt a Libri Könyvkiadó oldalán 20%kedvezménnyel vásárolhatod meg.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3214185233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása