Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A megvalósításra váró álmok könyve - Bakancslista

A megvalósításra váró álmok könyve - Bakancslista

2018. május 18. - Darqo


bakancslista01.jpg

Gyerekkorunkban természetes az álmodozás, olyan fantáziavilágokat teremtünk a pillanat tört része alatt, amely a legjobb filmekével vetekszik, és azt is pontosan tudjuk, hogy mit akarunk csinálni egész életünkben. Gyakran mindent akarunk és mindenki akarunk lenni. Aztán megtudjuk a szüleinktől és a környezetünktől, hogy "fel kell nőnünk", és ahhoz, hogy ezt a mesterséges állapotot elérjük és fenntartsuk, el kell felejteni álmodozni, és lehetőleg másokat is le kell róla beszélni, hogy még véletlenül se szembesüljünk azzal, hogy akár máshogy is lehet csinálni.

A felvezetésből már talán sejthető lehet, hogy bármennyire is fölösleges időtöltésnek tartják sokan, szerintem a fantáziánk maximális kihasználása és az álmodozás a legjobb és leghasznosabb dolgok közé tartozik az életben. Amellett, hogy gyerekkorunkhoz képest elcsökevényesedett változatát a hétköznapok feladatainak megoldására használjuk, kisebb-nagyobb vágyainkat megpróbáljuk elképzelni és vérrel-verejtékkel megvalósítani, arra is jó, hogy segít elhinni, lehet jobb is. Segít kiszakadni a gyakran rideg valóságból, az egysíkú, dolgos és szürke hétköznapokból, reményt ad, ellazít, feltölt és felemel. Minél többször engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy a képzelőerőnket trenírozzuk, annál inkább harmóniában leszünk magunkkal és a céljainkkal. Igen, hiszek abban, hogy ez vezet a valódi irányba, nem pedig a társadalmi elvárások.

Pszichológiai könyvektől kezdve az önsegítő kiadványokig számtalan remek könyv áll a rendelkezésünkre az énünk megtalálásához, az önbizalmunk fejlesztéséhez, a fantáziánk megedzéséhez vagy a vágyaink beteljesítésének gyakorlásához, amelyek közül én most egyik legújabb kedvencemet ajánlom a figyelmetekbe. A Scolar Kiadó gondozásában közelmúltban megjelent Bakancslista című kiadványt.

A borítója alapján úgy tűnik, hogy egy gyönyörű fotókkal teli utazási könyvről van szó, amely különböző kihagyhatatlan helyszíneket és az ott található látványosságokat mutatja be az olvasók számára, korántsem erről van szó. Leginkább egy lelkesítő, laza és inspiráló ötletbörzéhez hasonlítható a vaskos, közel 500 oldalas, egyébként valóban gyönyörű fotókkal teli kiadvány. A Bakancslista kontinenseken átívelő kalandokat mutat be, az északi fény megnézésétől kezdve a kaliforniai aranymosáson át a japán nindzsaképzésig rengeteg inspiráló ötlet megtalálható benne. Ezer darab rövid, informatív, könnyen emészthető és ösztönző lehetőséggel találkozhatunk, amelyek közül a kedvünkre válogathatunk a saját listánk teljesebbé tételéhez, vagy ha még nem foglalkoztunk azzal, hogy a megvalósításra váró álmoknak külön listát szenteljünk, akkor nekifogjunk az összeírásának.

Ez persze veszélyes játék is mert nagyon hamar rájöhetünk arra, hogy mit is kellene ahelyett csinálnunk, amit éppen csinálunk. Milyen helyzetekben és milyen helyszínen éreznénk harmóniában magunkat a valódi énünkkel. Ez a könyv azonnal felébreszti a bennünk élő, sokakban sajnos mélyen szunnyadó gyereket. Természetesen nem arra ösztönöz, hogy hagyjunk hátra mindent és ne foglalkozzunk többet a kötelességeinkkel, hanem arra, hogy ígérjük meg magunknak, jobban odafigyelünk a vágyainkra, amiket lépésről lépésre meg is valósítunk a jövőben.

Bakancslista – 1000 kihagyhatatlan úti cél a nagyvilágból

Egész életünkben álmodozunk. Hétévesen szeretnénk kedvenc énekesünk mellett állni a színpadon, tizenhét évesen pedig már Kiotó cseresznyefái alatt sétálgatnánk. Be nem teljesült vágyaink listáját - a 2007-ben bemutatott Bakancslista című mozifilm hatására - ma már bakancslistának nevezzük. Sohasem késő valóra váltani az álmainkat! Ezer tippünk segítségével bárki belevághat élete kalandjába.

Ez a különleges, szórakoztató kalandokat kínáló válogatás egyaránt tartogat tippeket a sportos kihívások kedvelőinek, a szélesebb látókörre vágyóknak, a más kultúrák iránt érdeklődőknek és a páratlan ételek rajongóinak is. A Bakancslista tökéletes ajándék annak, aki szeret utazni, hiszen a cseh üvegfúvástól kezdve az új-zélandi delfinekkel pancsoláson át rengeteg féle utazási kalandon kalauzol végig. Hogy mitől lesz valami olyan fontos, hogy a bakancslistára kerüljön? Attól, hogy még nem tettük meg, de egész életre szóló emléket remélünk tőle.

Mi most ezer ilyen ötletet gyűjtöttünk össze. Az Északi-sarkról indulunk, majd lefelé haladva egészen a Déli-sarkig jutunk. Mielőtt nekilátnál, lapozd végig a gyűjteményünket, hogy megtudd, mi az, ami lázba hoz! Ne feledd, hogy bármikor megírhatod, bármilyen hosszú lehet, és akkor módosíthatsz rajta, amikor kedved tartja! A te bakancslistád lesz, azok a helyek lesznek benne, ahová el szeretnél jutni, és olyan dolgok, amiket véghez szeretnél vinni a jövőben. Kezdj hát álmodozni, tervezni, és ha készen állsz, vágj bele!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg kedvezményesen:

Scolar Kiadó

Libri

Bookline

Líra

bakancslista02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4413976952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása