Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mindent, amit tudni érdemes a nagykönyvekben találjátok

Mindent, amit tudni érdemes a nagykönyvekben találjátok

2018. február 15. - Darqo

a_nagykonyvek.png

Mindent, amit tudni érdemes, egy új könyvsorozatban kínálja számunkra a HVG Könyvek kiadó. Az izgalmas kiadványok mindig egy adott témát járnak körül tüzetesen, így van elég tér az egyes építőelemek kisebb-nagyobb kitárgyalására. Eddig a pszichológiával, filozófiával és az üzleti világot magába foglaló "business" témakörökkel foglalkozó könyvek jelentek meg.

Mindhárom témakör olyan, amely kifejezetten érdekel, így nagy örömmel vetettem bele magam a testes kiadványok áttanulmányozásába, amelynek struktúrája, sorozat lévén, ugyanolyan. A kezdetektől haladunk a jelenkor irányába, miközben az adott téma jeles képviselőinek és formabontó, a témakörre nagy hatást gyakorló gondolataiknak bemutatásával, az üzleti élettel foglalkozó könyv pedig a sikeres vállalkozás építőelemeinek kitárgyalásával mélyíthetjük a tudásunkat.

Bár számomra a filozófia témája az, amely valamilyen megmagyarázhatatlan okból a szívem közepén helyezkedik el, önmagam megértésében, az önfejlesztésben a pszichológia szerteágazó tudásanyaga is rengeteget segít, de ezt a rendszeres olvasóink már jól tudják. Sőt, ha a Manzárd Caféra úgy tekintek, mint egyfajta üzleti vállalkozásra, márpedig miért is ne tekintenék rá így, amikor a valódi Manzárd kávézó is tervben van, akkor azt mondhatom, hogy a business brutálisan összetett világát tárgyaló kiadvány tudásanyagát is óriási haszonnal tudom majd kamatoztatni.

Olyan információkkal lettem gazdagabb, amelyeknek a segítségével másként szemlélem saját magamat, az életemet, a bennem rejlő erőt és erőtartalékokat, az előrejutási lehetőségeket, az engem körülvevő szűkebb és tágabb környezetet. Egyértelműen pozitív szemléletváltásról van szó, amelyért végtelenül hálás vagyok a jelenkornak és a szakembereknek, akik vették a fáradtságot, hogy összegyűjtsék és publikálják a tudásukat ezekben a könyvekben, és hogy ezek az információk egyáltalán eljuthatnak hozzánk a kiadó jóvoltából.

Az persze már más kérdés, hogy akarunk-e valamit kezdeni a lehetőséggel és a megszerzett tudással, de legalább annak érdemes megadni az esélyt, hogy a könyvespolcunkról bármikor, de legalábbis akkor, amikor itt az ideje, leemelhessük ezeket a könyveket. Kíváncsian várom a sorozat folytatását!

a_pszichologia.png

A pszichológia nagykönyve

Hány énünk van valójában? Mire jó a pszichoanalízis? Génjeink vagy inkább a környezetünk határozza meg tulajdonságainkat? Honnan származnak az etnikai előítéletek? Mivel magyarázható a hatalomnak behódoló magatartás? Miért hibáztatjuk az áldozatot? Valóban csak a jó emberek lehetnek depressziósak? A pszichológia nagykönyve tömören és közérthetően rendszerezi a tudomány neves képviselőinek korszakalkotó gondolatait, pályafutását és magánéletét. Izgalmas olvasmány mindazoknak, akik szeretnének többet tudni az emberi psziché titkait feltáró kísérletekről, a társas lét kihívásairól és a lelki betegségek gyógyításának történetéről.

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

HVG Könyvek

Libri

Bookline

Líra

 

a_filozofia.png

A filozófia nagykönyve

Hogyan keletkezett a világegyetem? Miért kell szenvednünk? Mi a boldog élet titka? Milyen a jó állam? Lemondhat-e az állampolgár valaha is a lelkiismeretéről a törvényhozó javára? A történelem során az emberiség efféle kérdéseket tett fel az élet és a létezés természetéről, a nagy gondolkodók pedig válaszokat kínáltak, amelyekkel maguk is formálták világunkat. A filozófia nagykönyve rövid összefoglalókkal, szellemes idézetekkel, ötletes ábrákkal és illusztrációkkal teszi könnyen emészthetővé az elvont, tudományos gondolatokat Arisztotelésztől Žižekig. Hasznos olvasmány a filozófia iránt érdeklődő laikusoknak, diákoknak és minden olyan embernek, akinek fontos önmaga és a világ megismerése.

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

HVG Könyvkiadó

Libri

Bookline

Líra

 

a_business.png

A business nagykönyve

Mitől kezd szárnyalni egy cég? Mi kell egy sikeres startuphoz? Mitől válik naggyá egy üzleti vezető? Mi volt a titka Sheryl Sandbergnek, a Facebook vezérigazgatójának, Warren Buffett amerikai befektetőnek és Steve Jobsnak, az Apple vezérigazgatójának? Mire jó a kritikusút-elemzés és a marketingmix? Miképp csökkenthetők a veszteségek? Hogyan hasznosítható a big data? A business nagykönyve a híres üzletemberek tanulságos történeteitől kezdve a legkiválóbb menedzsmentguruk elméleti és gyakorlati megoldásain át a legújabb kihívások elemzéséig, rengeteg gondolatébresztő modellt, példát és ötletet tartalmaz. Inspiráló kötet mindazoknak, akik most indítják vagy fejlesztik cégüket, de azoknak is, akik a globális gazdaság összefüggéseinek áttekintésére vágynak, és szeretnék megérteni, mitől és miként működik az üzleti világ.

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

HVG Könyvkiadó

Libri

Bookline

Líra

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4513648878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása