Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Legendás autók

Legendás autók

2018. január 30. - Darqo

legendas_autok00.png

Nem nézek vagy hallgatok autós műsorokat, nem olvasok autós magazinokat vagy könyveket, egyáltalán nem tartozom azok közé, akiket behatóbban is érdekel ez a téma. Kavics egyszerűségű végfelhasználóként maximum a design foglalkoztat, a forma és a szín az, amire az utcán vagy a velem óhatatlanul szembejövő hírek láttán felkapom a fejem.

Persze tudom, hogy ha autóvásárlásra adnám a fejem, akkor milyen paramétereket kellene figyelnem a különböző szakoldalakon, hogy az igényeimnek megfelelő változatot válasszak, de ennél több tudásom nincs. Mégis, amikor megláttam a Corvina Kiadó gondozásában megjelent Legendás autók című albumot, azonnal tudtam, hogy szeretném átlapozni.

A Sebastiano Salvetti szerkesztésében elkészített hatalmas és tartalmas könyv az autók "fénykorát" mutatja be, az 1900-as évek elejétől egészen az 1960-as évekig sorba veszi azokat a különlegességeket, amelyek maradandó nyomot hagytak maguk után, a korszak meghatározó, manapság is ismert és körberajongott vagy éppen majdnem feledésbe merült modelljei kaptak helyet benne.

Egy gyönyörű fényképekkel és érdekes információkkal teli izgalmas kiadványról van szó, ahol ezeknek az automobiloknak a szépségén, magasztosságán és romantikáján van a hangsúly. Egyértelműen design orientált, úgyhogy otthonosan éreztem magam az olvasgatás közben. Hosszú percekig elidőzhetünk egy-egy formán, designelemen, meglepő kiegészítőn, színösszeállításon, az elegancián, kifinomultságon és letisztultságon.

Még az olyan egyszerű lelkek, laikusok is lebilincselőnek, hasznosnak és különlegesnek fogják találni, mint én, hiszen a KimballStock és a Zumbrunn-Studio-CH jóvoltából látható, gyakran mind a két oldalt betöltő lélegzetelállítóan szép fotók, az egy-két bekezdésben összefoglalt autótörténettel, történelmi háttérrel vegyítve abszolút könnyen emészthetőek, sőt arra is képesek, hogy olyan közel hozzák a témát, hogy beleszeressünk.

Persze az igazi gyönyört mindenképpen az autó fanatikusok élhetik át, a valódi szenvedély bennük fog megszületni a végtelenül igényes és gyönyörű album lapozgatása közben, amely nem csak a legendás autók, hanem minden egyes részletével a rajongóik előtt is tiszteleg. Nincs mese, ott a polcon a helye!

Legendás autók

A klasszikus autómodellek történelmet írtak, az utókor szemében pedig megtestesítik születésük idejét. Történetük álmodozásra késztette a kortárs nemzedékeket, de az utánuk következőket is ámulatba ejtette. Szépségük, harmóniájuk, esztétikai és technikai kifinomultságuk nem ismer időbeli határokat: halhatatlanok.

Vannak autók, amelyek nyomtalanul tűnnek el a történelem süllyesztőjében: úgy merülnek feledésbe, mintha nem is léteztek volna. Kiszorulnak a piacról az újabb típusok, modellváltozatok és generációk megjelenésével. Léteznek azonban olyan autók is, amelyek történelmet írtak: felkavarták az emberi lelket és megdobogtatták a szívet. Nemcsak a fanatikus rajongókat hozzák lázba, hanem a laikus nagyközönséget is. Ezek a modellek az autótörténet mérföldkövei, formatervük és teljesítményük mindmáig etalon. Kivívták őszinte csodálatunkat, a műszaki fejlődés jelképeivé nemesültek. Időtlen alkotások.

Ezt a kötetet az álomautóknak is nevezhető klasszikus automobiloknak szenteltük, amelyek az 1900-as évek eleje és az 1960-as évek vége között - a mérnöki kreativitás és a technikai fejlődés kiemelkedően fontos időszakában - születtek meg. Az izgalmas képanyag, az anekdoták, a részletes műszaki leírások mind azt a célt szolgálják, hogy a 20. század első hét évtizedének kulcsfontosságú modelljeit bemutató albumunkat hasznos autótörténeti kalauzként forgathassa az Olvasó.

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Libri

Bookline

Líra

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

legendas_autok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9513614305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása