Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hogy ne tévedjünk?!

Hogy ne tévedjünk?!

2017. október 03. - Darqo

hogynetevedjunk01.JPG

Inkább humán beállítottságú vagyok a reál tantárgyak közül nagyon keveset szerettem, a matematikát pedig kifejezetten utáltam. Nem azért, mert nem értettem meg a lényegét, ha valaki elmagyarázta, hanem azért, mert a tanáraim többsége nem próbáltam meg valójában elmagyarázni a matematika lényegét.

Nagyon nagy kár, hogy Jordan Ellenberg matematikaprofesszor, író elképesztően élvezetes stílusban megírt, közérthető könyve, a Hogy ne tévedjünk című kiadvány nem létezett még abban az időben amikor iskolába jártam. Osztozom azoknak a véleményében, akik úgy gondolják, hogyha így tanítanák a matematikát az iskolában, valószínűleg sokkal könnyebben és sokkal többen értenék ezt a tantárgyat. Összetettem volna a két kezemet, ha ez lett volna az egyik tankönyvem és a tanáraim is a szerző elvét követve próbálták volna megértetni velem a matematika lényegét.

A Hogy ne tévedjünk című könyv arról szól, hogy a matematika mekkora szerepet játszik a hétköznapi életünkben, ami önmagában még nem valami szexi téma, de higgyétek el, a szerzőnek sikerül azzá tennie!

Tulajdonképpen bármit csinálunk, ahhoz a köze van, és erről fogalmunk sincsen. Olyan kérdések feszegetése közben, mint például, mikor kell felébrednünk, hogy időben elkészüljünk, mennyivel korábban érdemes indulni a munkahelyre, hogy időben beérjünk, melyik boltokban érdemes megvásárolni az akciós termékeket, melyik lánynál/fiúnál van esélyünk, észrevétlenül használjuk a matematika különböző elveit. Nem is gondolnánk, hogy gyakorlatilag mindenhol, nagyjából minden ébren töltött pillanatunkban.

Olyan megdöbbentő furaságokra is rávilágít, hogy például a matematikának mi köze van a nyálka-gombához, merthogy bizony még ehhez is van köze, gyakorlatilag tényleg mindenhez az ég adta világon... és ez csak egyetlen egy a megszámlálhatatlan érdekesség közül. Miközben pedig élvezettel robogunk végig az érdekes, vicces, tanulságos történeteken és példákon, még tudatosabb gondolkodókká válunk...és ez nem csak egy jól hangzó ígéret a könyv borítóján, hanem tapasztalatból állíthatom, hogy tényleg így van! Nehéz is lenne nem használni a megszerzett tudást!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Park Kiadó

Libri

Bookline

Líra

hogynetevedjunk02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6612924153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása