Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mindenre képes szótár / Tom Schamp

Mindenre képes szótár / Tom Schamp

2017. szeptember 07. - Darqo

mindenre_kepes_szotar01.png

Gyerekkorom kedvenc képeskönyve az 1000 szó képekben című kiadvány volt, minden nagyzolástól mentesen. Képes voltam naponta százakárhány alkalommal újra lapozni és hosszasan elidőzni a kedvenc életképeimnél, történeteimnél, és jelenleg is megbecsült helye van a könyvespolcon.

Biztos vagyok abban, hogy nagy hatással volt az angoltudásomra a könyv és az iránta érzett rendíthetetlen lelkesedésem, mint ahogy egyéb területeken a hasonló kiadványok, köztük például a Tesz-vesz város, Mosó Masa Mosodája, Gőgös Gúnár Gedeon vagy éppen az Ablak-Zsiráf.

Nagyon hasonló könyvvel találkoztam a közelmúltban, amelyről azért kell mindenképpen beszámolnom, mert Tom Schamp Mindenre képes szótárának sikerült elérnie nálam azt az állapotot, hogy közelítve a 40-hez újra gyereknek érezzem magam.

A tematika hasonló a fentebb kiemelt könyvhöz, csak itt nem a nyelvtanulás van a középpontban, hanem a világunkkal kapcsolatos általános információk átadása történik a gyerekek és persze gyereklelkű felnőttek számára végtelenül kedves, bájos, cuki, meglepő, érdekes és nagyon színes rajzokkal, életképekkel és helyzetekkel.

mindenre_kepes_szotar03.png

A cím ambiciózusan azt állítja magáról, hogy minden megtalálható benne, de képtelenség leellenőrizni, hogy tényleg így van-e, én legalábbis úgy döntöttem, hogy nem is kezdek bele, inkább csak megbízom abban, hogy igazat állít a szerző.

A meglehetősen nagy (34x28 cm) könyvben a flamand illusztrátor tematikus csoportokba rendezte többek között az otthoni és kerti kellékeket, a szárazföldi és vízi állatokat, az egzotikus növényeket, ételeket és italokat, öltözékeket, évszakokat, sportokat, művészeteket, járműveket.

mindenre_kepes_szotar04.png

Bár csak 64 oldalas a kiadvány, annyira tartalmas és részletgazdag, hogy egyszerre képtelenség minden információt befogadni belőle. Egy-egy oldal tüzetes átvizsgálása is rengeteg időt felemészt, főleg úgy, hogy az egyedi és igényes illusztrációk kívánják, hogy a saját fantáziánkkal tovább szőjük a kisebb-nagyobb jeleneteket és életképeket.

Eredetileg azt terveztem, hogy tovább adom, de mivel teljes mértékben visszaidézte a gyerekkoromat, amihez sokakhoz hasonlóan én is szeretek rendszeres időközönként visszatérni, inkább úgy döntöttem, hogy megtartom és kiemelt helyet kap az 1000 szó képekben könyv mellett a könyvespolcomon. Ráadásul a család és a barátok gyerekei nálam is lefoglalhatják majd magukat anélkül, hogy valami idétlen mesét kellene bekapcsolni valamelyik random gyerekadón.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Kolibri Kiadó

Libri

Bookline

Líra

mindenre_kepes_szotar05.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8712807338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása