Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A klíma kultúrtörténete

A klíma kultúrtörténete

2017. június 20. - Darqo

klima01.JPG

Amióta az eszemet tudom, folyamatosan figyelemmel követem az időjárást. Egészen kicsi gyerekként is első dolgom volt ébredés után azonnal kinézni az ablakon és megvizsgálni az aktuális időjárást, majd a rádióban meghallgatni, esetleg az újságban megkeresni a jelentést.

A szélsőséges változatait sokakhoz hasonlóan én sem szeretem (például az ezen a héten ránk törő hőséget), de ha tehetném, örömmel lennék viharvadász, még úgy is, hogy sajnos résztvevője voltam annak az ominózus augusztus 20-i viharnak Budapesten.

Az a kérdéskör is gyakran eszembe jut a nagyobb időjárási anomáliáknál, hogy vajon mennyiben járulunk hozzá a környezetszennyező tevékenységeinkkel ezekhez az állapotokhoz, amellett, hogy a Földnek és a klímának is megvan a maga ciklikussága. Ezt a blogon egyébként számtalan témán keresztül vizsgáltuk már és mutattunk zseniális alternatív megoldásokat az életünk "zöldebbé" tételére.

Ezek után annyira talán nem lesz meglepő, ha azt írom, hogy A klíma kultúrtörténete című könyv egyértelműen az én kiadványom. Nem volt kérdés, hogy beszerzem és elolvasom, hiszen azt ígérte, hogy a jégkorszaktól egészen a globális felmelegedésig végig követi a klímánk történetét és az évszázadok alatt végbement változásokat, társadalmi reakciókat, következményeket.

"Milyen volt az ember élete a földön olyan korokban, amikor lényegesen hidegebb, illetve jóval melegebb volt, mint napjainkban? Amikor a Duna jegén választottak királyt, vagy amikor szőlőt termesztettek Oslóban? Mennyiben befolyásolta a klíma az emberi nem fejlődését? Hogyan hatottak a klímaváltozások eleink életmódjára és a kultúrára?"

Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdésekre keresi és adja meg a választ A klíma kultúrtörténete című könyv szerzője, Wolfgang Behringer. Végtelenül lebilincselő és inspiráló időutazás, amely alapos érvrendszerrel szolgál ahhoz, hogy miként viszonyuljunk a felmelegedéshez, és hozzásegít ahhoz is, hogy hogyan nézzünk szembe ezzel a hatalmas kihívással, és hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet belőle.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Corvina Kiadó

Libri

Bookline

Líra

klima02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5212607871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása