Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az univerzum csodája: az ember

Az univerzum csodája: az ember

2017. április 01. - Darqo

brian_cox01.jpg

Brian Cox Az univerzum csodája: az ember című könyvét olvasni olyan, mintha egy (saját fantáziánkkal megelevenített) tudományos ismeretterjesztő tévésorozat epizódjait néznénk, amely az emberi lét néhány alapvető kérdésére keresi a válaszokat. Az egyes epizódokon keresztül megpróbál saját magunk számára megmagyarázni minket és a teljes Világegyetemet, amelynek teljességét valószínűleg sosem fogunk teljes egészében megismerni és megérteni.

Brian Cox részecskefizikus, a Manchesteri Egyetem professzora, a Brit Birodalom Rendje lovagrend tisztje, valamint a világ jelenlegi egyik legnagyobb szabású kísérletének, a svájci nagy hadronütköztető ATLAS kísérletének kutatója. A tévésorozatos hasonlat pedig nem véletlen, a szerzőt a közvélemény elsősorban a BBC népszerű ismeretterjesztő filmsorozatainak előadójaként ismeri, és ezt a jártasság a könyvében is abszolút mértékben visszaköszön.

Bemutatja, hogy az idő, a fizika és a kémia összjátékának eredményeképpen miként jött létre egy olyan teremtmény, amelyik képes rácsodálkozni saját létezésére, amely csillapíthatatlan vágyat érez, hogy megértse, honnan jött, miért képes erről gondolkodni, és merre tart - ha egyáltalán tart valamerre. Az emberi gondolkodás végtelen szabadságát kihasználva pedig felderíti mai tudásunk roppant mélységét, miközben azt is végiggondolja, hogy olthatatlan kíváncsiságunknak köszönhetően meddig juthatunk el időben és térben.

Brian Cox könyve sem egy leányregény, inkább a nem is olyan régen bemutatott, teljesen hasonló "A világ megismerése" című könyv hagyományain alapszik. Gondolkodós, elmélkedős, fantáziálgatós, viszont az említett kiadványhoz képest sokkal olvasmányosabb és izgalmasabb könyvről van szó, amely érdekes kiegészítésekkel és árnyalatokkal színesíti jelenlegi tudásunkat.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban veheted meg, kattints a kiadó nevére további információkért:

GABO

Libri

Bookline

Líra

brian_cox02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5112375223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása