Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Formák és színek, amelyek bármire rávesznek minket – A grafikai tervezés kézikönyve

Formák és színek, amelyek bármire rávesznek minket – A grafikai tervezés kézikönyve

2017. március 07. - Darqo

gtk01.png

Annak érdekében, hogy minél több pénzt spóroljunk, a Manzárd Café vizuális megjelenését a saját kezeinkben tartottuk Lacival. A logótól kezdve a flyerekig mindent mi terveztünk egy ideig, aztán beláttuk, hogy megfelelő mennyiségű tudás hiányában a saját fejlődésünk útjában állunk, így végül szakemberekhez fordultunk az ötleteink profi formába öntésének érdekében.

Ettől függetlenül persze a vizuális kommunikáció továbbra is érdekelt minket (engem pedig mind a mai napig). Nem azért, hogy tervezői babérokra törjek, bár apróságokban nyilván megpróbálom magam megvalósítani az ötleteimet, hanem a megértés iránti vágy és kíváncsiság hajt előre. Érdekel, hogy az a profin megszerkesztett tartalom, amivel az interneten, a tévében, az újságokban, az utcán sétálva találkozunk, miért úgy néz ki, ahogy, tudni akarom a felszín alatt rejtőző lényeget, érteni szeretném a formák, a színek jelentését, az apró praktikákat. Hiszen ha jobban belegondolunk, a profi vizuális kommunikációval tulajdonképpen bármire képesek rávenni minket.

Felcsillant a szemem, amikor tavaly megjelent a Grafikai tervezés kézikönyve, mert az ismertető alapján egyértelmű volt, hogy bár alapvetően tervezőgrafikusoknak szól, abban is segítségemre lehet, hogy a saját elképzeléseimet szebb formába öntsem, valamint a kíváncsiságomat is teljes mértékben kielégítheti.

gtk03.png

Így is lett, a kézikönyv valóban átfogó képet ad arról a szerteágazó tudásanyagról, amelyet a tervezőgrafikusoknak feltétlenül ismerniük kell a mindennapok kihívásainak sikeres megoldásához, és olvasása közben egyetlen egyszer sem éreztem azt, hogy egy "átlagos" ember számára ne lenne érdekes vagy hasznos az angol nyelven először hét éve megjelent, azóta töretlen sikerű könyv átdolgozott, kibővített második kiadása.

gtk04.png

Sőt, kifejezetten izgalmas volt fejezetről fejezetre rálátni a tervezői folyamat részleteire, megismerkedni az oldaltervezés különböző szempontjaival, a képek és illusztrációk alkalmazásának kérdéseivel, a színhasználattal, a tipográfiával, valamint az észlelés, történetmesélés és értelmezés vizuális aspektusaival; illetve azzal, hogy miként gyúrhatjuk mindezeket egybe a hatásos kommunikáció érdekében.

gtk05.png

Olyan tudás birtokába kerülünk a könyv segítségével, amit a hétköznapokban is könnyedén alkalmazhatunk, nem kell grafikusnak lennünk az ismeretanyag használatához. A formák és a színek jelentésének megismerésével tudatosabban kommunikálhatunk a külvilággal az öltözködésünkön keresztül, vagy mondjuk a segítségével szebbé, hatásosabbá, célravezetőbbé tehetjük a munkahelyi prezentációinkat; és ez csak néhány kiemelt példa a sok közül.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A Scolar Kiadó oldalán jelentős kedvezménnyel veheted meg a könyvet, kattints a névre a további információkért:

Scolar Kiadó

Az alábbi könyvesboltokban is beszerezheted a kiadványt:

Libri

Bookline

Líra

gtk06.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3012311243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása