Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A bujaságról röviden

A bujaságról röviden

2017. február 21. - Darqo

szaraz_abujasagtortenete_72dpi01.jpg

Bár a szex kitölti az életünket, a jó szex pedig testi és lelki egészségünk egyik alappillére, mégis szemérmesen kezeli a társadalom ezt a témát. A nyugalom megzavarására alkalmas kiéget, leégett, lemészárolta, megölte, meghalt, megkínozta, kihasználta, meglopta megnézhető és/vagy meghallgatható, addig a test, a meztelenség, a nemi szervek, a szex kitakarandó, büntetendő és tabu. Száraz Miklós György A bujaság története című könyvére is csak úgy akadtam rá, hogy a Helikon Kiadó honlapján böngészve a valahányadik oldalon szembe jött velem a borítókép és az ígéretes cím.

Nyilván azonnal felkeltette az érdeklődésemet, hiszen azt ígérte, hogy „az erotika történetébe kalauzolja el olvasóját, az ősembertől egészen napjainkig. És nemcsak az olvasót, hanem a nézőt is, hiszen ebben a kultúrhistóriai barangolásban a kép egyenrangú a szöveggel, ha nem fontosabb.”

Beszereztem, átolvastam és az alábbi gondolatok jutottak eszembe vele kapcsolatban:

Bár nagyon tartalmas, a különböző szekciók miatt többször is átlapozható és átolvasható, igényes kiadványról van szó, mégis hiányérzetem van. A mérhetetlenül izgalmas és szerteágazó témához képest nagyon-nagyon rövid, amelyben csak arra van idő és tér, hogy a szerző 130 km/h-val végigsuhanjon a bujálkodás autópályáján, nagyon sok témát érintőlegesen, már-már szemérmesen kezelve, valamint a bemutatott alkotások területén sincsenek egyensúlyban az arányok.

Pontosításképpen csak annyit, hogy a nőket és LMBT+ embereket nem igazán vették figyelembe a szerkesztéskor, a kiadvány olyan, mint egy történelmi Playboy magazin, ami 2017-ben furcsa, ha általában és mindenkinek akarunk beszélni a bujálkodásról. Attól függetlenül viszont, hogy a témához mérten túlságosan is tartózkodó, mégis hazai viszonylatban értékes, és érdekes könyvről van szó, amelynek ott a helye a könyvespolcunkon...és amelynek persze lehet, hogy lesz bővített változata vagy folytatása is a jövőben!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A Bujaság történetét az alábbi könyvesboltokban veheted meg, bővebb információkért kattints a kiadók nevére:

Libri

Bookline

Líra

A szerző weboldalát ide kattintva találjátok.

szaraz_abujasagtortenete_72dpi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9312162897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása