Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Könyvajánló: Book of design - A design könyve

Könyvajánló: Book of design - A design könyve

2016. november 26. - Darqo

bod01.jpg

Gyerekkorom óta imádom a könyveket. Ez az érzés olyan jelentőségteljessé vált az elmúlt időszakban, hogy amikor leszoktam a cigarettáról, nem édességekre és más rágcsálnivalókra költöttem a megmaradó igencsak nagy mennyiségű pénzt, hanem könyvek vásárlásába kezdtem. Coelho-s gondolatnak tűnhet, de elhatároztam, hogy inkább a tudásra költöm a pénzemet és ezt szívom magamba. Olyannyira bevált ez a gondolkodás nálam, hogy konkrét kielégülést okoz egy-egy könyv megvásárlása és a benne rejlő tartalom rendszeres "leslukkolása". Napi 1 dobozzal minimum elszívtam, így körülbelül 30 ezer forintot költöttem egy hónapban erre a szokásra, ehelyett most átlagosan legalább 10 darab könyvet tudok vásárolni, ha akarok.

Megszületett és szépen fokozatosan megérett bennem az a gondolat, hogy valamilyen formában muszáj beszélnem egy-egy engem ért könyves élményről, felhívva a figyelmeteket a szerintem értékes irodalmi alkotásokra, annyi remek könyvvel találkoztam mostanában. Vannak fantasztikus, hozzáértő könyves blogok és oldalak, én nem vagyok az és a Manzárd Caféval sem akarok ilyen szerepben tetszelegni, én csak egy laikus vagyok, aki ajánlani szeretne a blog témáihoz illeszkedő, figyelemre méltó könyveket. Első alkalommal például egy designnal foglalkozó hazai kiadványt, amelynek ambiciózusan Book of design a címe, és amely az idei Design Héten debütált. A recenziós példányt a szerző bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

image1.JPG

A Book of design 412 oldalon, magyar és angol nyelven, 755 képpel illusztrálva, 70 hazai és külföldi designert mutat be, ezzel pedig meglehetősen tartalmas áttekintést ad a design világáról. A külföldi tervezők közül azok kerültek bele a gyűjteménybe, akiknek a tárgyaival a hazai piacon is találkozhatunk, így megkönnyítik azoknak a dolgát, akik esetleg kedvet kapnak egy-egy termék, tárgy, alkotás beszerzésére, belsőépítészeti, lakberendezési terv megvalósítására.

image2.JPG

Az ipari formatervezés, bútortervezés, belsőépítészet, divattervezés témakörében böngészhetünk a különböző fejezetekben, amelyek úgy vannak felépítve, hogy azok számára is inspiráló lehet a kiadvány, akik először kerülnek kapcsolatba úgy általában a designnal és az egyes alappilléreivel. Ráadásul nem valami átlagemberek számára érthetetlen szakmai blablával teli kiadványról van szó, amit egyszer átlapoz a vásárló vagy az ajándékozott, majd feltesz a polcra, hanem informatív és közérthető könyvről, amelyben mindenből pont annyi szerepel, amennyi könnyen befogadható és megjegyezhető, vagy éppen kikereshető. Újra és újra élvezettel lehet átlapozni, felnyitni, kicsit beleolvasni vagy csak képeket nézegetni, ha éppen ennyire van agykapacitásunk. Számomra ezek fontos szempontok egy ilyen könyvnél.

image3.JPG

A „Portré” rovatban70 magyar és külföldi designer szakmai életútjának legfontosabb állomásaiba pillanthatunk be, és megnézhetjük legfontosabb munkáikat.

bod04_portre.jpg

A „Tárgyak-terek” fejezet neves magyar és nemzetközi gyártó cégek Magyarországon is elérhető termékeiből, illetve tervezők belsőépítészeti munkáiból válogat a különböző kategóriákban: belsőépítészet, árnyékolástechnika, burkolat, bútor, fürdőszoba, konyha, technika, textil, világítás.

bod03_targyak_terek.jpg

A „Divat-ékszer” fejezet a divat- és ékszertervezők színes világába kalauzol, ahol megtekinthetők az aktuális kollekciók, bemutatva az egyes alkotók gondolkodásmódját, sajátos stílusjegyeit.

bod05_divat.jpg

Az „Érzéki design” fejezet csábító képekkel villant fel néhány izgalmas alkotást, bútort, textilt, ékszert és kiegészítőt, Réz András írásával.

bod02_erzeki_design.jpg

A könyv végén pedig hasznos összefoglalás található a magyar designszervezetekről, oktatási intézményekről, eseményekről.

bod06_design_szervezetek.jpg

A Book of design belépő a szép tárgyak, enteriőrök világába, ami rólunk, emberekről és nekünk, embereknek szól, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik a design iránt!

A http://bookofdesign.hu/rendeles oldalon beszerezhető 5,980 forintos áron, és maximum 3 munkanapon belül ingyenesen kiszállításra kerül Magyarország területén belül vagy átvehető a 3200 Posta Pont valamelyikén. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér hírlapárusító üzleteiben, valamint a vezető könyvesboltok többségében is megvásárolható:

Libri

Bookline

Líra

Book of design elérhetőségek

Weboldal

Facebook

Errefelé egy rövid videót is találtok a könyvvel kapcsolatban.

image4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1411999396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása