Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Százezer életigenlő porcelánkoponya

Százezer életigenlő porcelánkoponya

2013. október 02. - Darqo

Nino Sarabutra01.jpg

Nino Sarabutra elgondolkodtató installációjában arra kéri az éppen kiállító galéria látogatóit, hogy a 100.000 darab miniatűr porcelánkoponyával beterített enteriőrben az életükön elmélkedjenek. Kedvükre sétálgassanak a koponyás padlón, ha elfáradtak üljenek le a szintén koponyás asztal mellé helyezett koponyás székre vagy éppen a koponyás párnára, paplanra. A „What Will You Leave Behind?” című alkotással nem az volt a művész célja, hogy félelmet ébresszen az emberekben, hanem pont ellenkezőleg...

 

...azt szeretné, ha tudatában a megváltoztathatatlannak inkább feltérképeznék a lehetőségeinket, hogy mennyi minden veszi egyébként körül őket, és könnyedén, félelem nélkül belevágnának a vágyaik megvalósításába, hogy az életükből késlekedés nélkül a legtöbbet hozhassák ki.

 

A porcelánkoponyák elkészítésében barátok, családtagok, szomszédok, diákok, önkéntesek segítették. A thaiföldi születésű, jelenleg Bangkokban saját reklámügynökségét terelgető művésznő a munkafolyamat elején nekik is feltette ugyanazt a kérdést (a tőlük kapott válaszokat egyébként a kiállítás helyszínén meg is jelenítik a falon), mint amit később az installáció iránt érdeklődőknek is végig kellett gondolniuk, hogy senki se maradhasson ki az életigenlő projektből. Hangsúlyozom, senki sem, aki kapcsolatba kerül vele...én/mi sem, ti sem...

 

Ha Szingapúrban jársz éppen, október 13-ig még akár magad is végigsétálhatsz a koponyákon Sundaram Tagore galériában az Anthropos című csoportos kiállításon.

Nino Sarabutra02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr655545595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása