Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fényvihar 350 négyzetméteren

Fényvihar 350 négyzetméteren

2013. augusztus 15. - Darqo

Serpentine01_resize.jpg

Az elmúlt tizenhárom évben a Serpentine Gallery rendszeresen meghív egy-egy neves építészt, hogy ideiglenes alkotásaikkal részt vegyenek a lazán csak „a maga nemében a világ a legambiciózusabb építészeti programjának” nevezett projektben. A Serpentine-pavilon presztízsnek számító megtervezésében az elmúlt években olyan ikonikus alakok vettek részt, mint például Zaha Hadid (2000), Oscar Niemeyer (2003), Frank Gehry (2008) és AI Weiwei (2012), idén pedig harmadikként ismét Japánból Sou Fujimoto került kiválasztásra, aki a maga 41 évével a legfiatalabbnak számít ebben a körben.

 

Az organikus struktúráiról, mesterséges és természetes közötti tökéletes átmenet megteremtéséről, különböző kísérleti projektjeiről ismert építész egy nagyjából 350 négyzetméteres, 20mm átmérőjű fémrudakból összeálló szerkezetet tervezett. A levegős és könnyed építményt a londoni United Visual Artists tagjai LED lámpákkal szerelték fel, amelynek célja, hogy egy elektromos vihar látványvilágával és különböző hanghatásokkal varázsolják el a nézőket. A végtelenül látványos „Serpentine Gallery Pavilion 2013” még egészen október 20-ig élőben is megtekinthető.

Serpentine02_resize.jpg

Serpentine03_resize.jpg

Serpentine04_resize.jpg

Serpentine06.gif

 

Fotók: Iwan Baan

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr325455952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása