Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tipománia – Németh Klára

Tipománia – Németh Klára

2013. február 01. - Darqo

Németh Klára01.jpg

Németh Klára festőművész Zalaegerszegen született 1956-ban. Pécsett a Művészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd rajzszakos tanári diplomát szerzett. Tűzzománccal 1981 óta foglalkozik, figurális munkáinak legfőbb szereplője a bohócruhába bújtatott ember, néha emberpár. A közönség szeretete is leginkább ezeket a képeket övezi, de hozzánk nem ezekkel az alkotásokkal jelentkezett, hanem valami újdonsággal, egy izgalmas dologgal, amely a modern lakások egyedi díszeként is alkalmazható. Tavaly nyáron kezdett neki a tűzzománc betűkészlet készítésének, nekünk pedig nagyon tetszik az, ami a kezei alól kikerül!

 

Németh Klára

 

Tipográfiát és reklámgrafikát tanultam, tűzzománccal pedig kalandvágyból kezdtem foglalkozni; a szakrális és egyéb tűzzománcképek ellenében. Legújabb munkám: tűzzománc betűkészlet, amely mozaikszerűen alkalmas képek, feliratok összeállítására.

Németh Klára02_resize.jpg

A betűírás művészete az emberiség olyan kultúrtörténeti fontosságú kincse, amely évszázadokon át az átörökített tudás, a művészi kifejezőkészség, a grafikai tökély szimbólumává vált. Egy-egy betűkép önmagában is kifinomult, az antikváktól a 3 dimenziós típusokig számtalan forma keveredhet, vagy éppen alkothatunk adott stílusban és színhangulatban kompozíciót. Számtalan betűtípus, számtalan színvariációját készítem el folyamatosan, számsorokkal bővítve a kollekciót. Nem ismerek jelenleg hasonló lehetőséget egyéni névtáblák, egyéb információs táblák létrehozására.

Németh Klára03.jpg

A betűkészletek elkészítéséhez használt technika: méretre szabott 1,5 mm vastag vörösrézlemez, amelyre ipari zománcot égetek, 800 fokon. Az eljárás a tűzzománc készítésének hagyományán alapul. Az alkalmazott technika lehetővé teszi, hogy a betűkollekció bel-és kültérben egyaránt élhelyezhető legyen. Végtelen variáció lehetséges, hiszen az anyag és a motívumrendszer egységes és izgalmas, kisbetűk, nagybetűk, számok is megjelenhetnek pozitívban és negatívban, különféle méretekben, négyzetes és kör alakban is. Összesen körülbelül 500 db karakter készült.

 

A Tipománia Facebookos oldalát itt találjátok.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, designer, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

Németh Klára04_resize.jpg

Németh Klára05_resize.jpg

Németh Klára06_resize.jpg

Németh Klára07_resize.jpg

Németh Klára08_resize.jpg

Németh Klára09_resize.jpg

Németh Klára10.jpg

Németh Klára11_resize.jpg

Németh Klára12_resize.jpg

Németh Klára13_resize.jpg

Németh Klára14_resize.jpg

Németh Klára15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr655051664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása