Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Koponyaillúziók Orosz Istvántól

Koponyaillúziók Orosz Istvántól

2012. október 31. - Darqo

istvan orosz01_resize.jpg

Ma Halloween van. Igen, egyre inkább itthon is, úgyhogy mielőtt valaki megint nyűgösködne amiatt, hogy miért kell ezt az angolszász országokban megtartott dolgot erőltetni, kijelentem, hogy én azok táborát erősítem, akik szeretik, úgyhogy az egyszerű válasz az, hogy: CSAK! Kerestem a tökfaragáson kívül eső (pedig ez is lesz ma) témát, és adta magát az ötlet, hogy ma Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező koponyaillúzióit hozom nektek reggelihez, mert egyszerűen lenyűgözőek!

 

„Orosz István a Magyar Iparművészeti Főiskola grafika tanszakán diplomázott 1975-ben. Autonóm és alkalmazott grafikával egyaránt foglalkozik. A hetvenes évek második felében díszleteket tervezett, majd animációs filmeket kezdett készíteni. Munkáival rendszeresen részt vesz nemzetközi képzőművészeti tárlatokon, grafikai biennálékon és filmfesztiválokon. A kettős jelentésű munkák, optikai illúziók és anamorfózisok elméletével, történetével és filozófiájával is foglalkozik, több publikációja is megjelent (illetve áll megjelenés előtt) ebben a témában. 1975-től a Pannónia Filmstúdió rendezője. 2004-től a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense. A Széchenyi Művészeti Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Film és TV Művészek Szövetsége, a Nemzetközi Kepes Társaság, a Szinyei társaság, az Altamira Társaság, a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesülete, a Magyar Plakát Társaság, valamint az Aliance Graphique Internacionale (AGI)tagja. Szépirodalommal is foglalkozik, egy verseskötete és egy novelláskötete jelent meg. 1984-től használja az Utisz művésznevet is.”

istvan orosz01_resizeX.jpg

pianostairs01_resizeX2.jpg

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr374879731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása