Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szeretném minél több ember "zombi üzemmód" kapcsolóját "ki" állásba kattintani! - Mazán Mihály

Szeretném minél több ember "zombi üzemmód" kapcsolóját "ki" állásba kattintani! - Mazán Mihály

2012. június 15. - Mocca

000.jpg

Kultusza ellenére arra azért nem számítottunk, hogy ilyen komoly hazai követője is van. Majd érkezett egy levél, és pillanatokon belül kiderült: pedig de! Van, ráadásul saját munkáit elnézve megállapítható: ez a pálya - nem kizárt -, egyszer, akár még keresztezheti is a példaképéét...! :)

 

A nevem Mazán Mihály, 1977-ben születtem, középiskolai tanulmányaimat porcelán festő szakon végeztem. Középiskolai éveim alatt találkoztam H.R. Giger művészetével, ami addigi látásmódomat gyökeresen megváltoztatta.

 

Képeit látva, megszületett az igény bennem is (valószínű sok más emberben is) hogy egy eddig nem látott új világot teremtsek, ami csak rám jellemző. Az út keresésnek még nem járok a végén, de azt hiszem, hogy munkáim egyre inkább egy felismerhető stílust tükröznek, ami én vagyok, ahogy én látom a világot. A látásmódommal amit el szeretnék érni, az nem több mint, kisiklatni azt a rutin exprest, amin nagyon sok ember utazik.

 

Megmutatni olyan egyszerű témákat, érzéseket (szeretet, elhivatottság egy adott szakma illetve érzés iránt, illetve, kötődés, őszinte szerelem, stb.), amik foglalkoztathatnak embereket, csak soha nem jutottak el addíg, hogy gondoltak volna arra, hogy ilyen látásmóddal is meg lehet közelíteni, ezeket az amúgy mindennapi, egyszerű témákat. Utóbbi időkre jellemző látásmódomat, H.R.G. mellett befolyásolta még Brom és Beksinski látásmódja illetve művészete.

 

Mit szeretnék elérni a képeimmel? 

 

 

 

Szeretném, ha a képeimet látva kiszakadnának a napi rutin gondolatsorból, mintegy kisiklatni a megszokott rutinexpresszt, ki nem fejezett, elfelejtett érzéseket, érzelmeket kimondani más helyett. Vannak akik nem tudják kifejezni magukat, vagy nem mernek elrugaszkodni a valóságtól, elég mélyre ásni magukban, elképzelni egy saját világot. Úgy gondolom, ez egy érdekes utazás lehet az ismert világ mögé. Függetlenül a végeredménytől - tetszik vagy sem - állj meg és merülj egyet. Bennem... Magadban...

 

A vadász

 

a vadász.jpg

 

A hit halála

 

a hit halála.jpg

 

A tudás

 

A Tudás.JPG

 

A banda

 

a banda.jpg

 

A határ

 

A határ.jpg

 

Elhivatottság

 

Elhivatottság.jpg

 

Enyészet

 

Enyészet.jpg

 

Gyerekszerelem

 

Gyerekszerelem.jpg

 

Életoszlop

 

Életoszlop.jpg

 

Egyedül

 

Egyedül 00.jpg

 

Az utolsó út

 

Az utolsó út - Elmúlás.jpg

 

Csók

 

Csók.jpg

 

Éjszakai műszak

 

Éjszakai műszak.jpg

 

A Varázsló háza

 

A varázsló Háza.jpg

 

Nyugalom

 

Nyugalom.jpg

 

Örökké együtt...

 

Örökké együtt.jpg

 

Ne!

 

Ne!.jpg

 

Jancsi és Juliska 

 

Jancsi és Juliska.jpg

 

A bukott

 

A Bukott .jpg

 

Jövőkép, toll, tea...

 

Jövőkép, toll, tea.jpg

 

Mazán Mihály

 

Mazán Mihály.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr334590451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása