Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Steampunk énekesmadarak

Steampunk énekesmadarak

2011. december 12. - Darqo

Jim egy autodidakta művész, aki Dél-Kaliforniában nőtt fel. Tinédzserként leküzdhetetlen izgalom kerítette hatalmába a régi órák, vintage játékok és a tudományos műszerek láttán, később pedig szét-és összeszerelésükkel, illetve összekombinálásukkal kapcsolatban. A természet és a történelem iránt is rajongó fiatal tehetség először 1980-ban állította ki műveit Floridában – leginkább egyedi ékszereket –, majd nem sokkal később saját üzletet nyitott a Pompano Beach-en.

 

Jim-hez hasonlóan, Tori is ugyanabban a cipőben járt gyerekként. A régiségek és ékszerek iránti vonzalmát apjától örökölte, aki ékszerészként dolgozott és megszállott óragyűjtő volt. A floridai Port Charlotte-ban található ékszerüzletükben áhítattal figyelte édesapját, amint órákat foglalkozik egy-egy alkotással. Később egyedülálló fülbevalók és karkötők készítésében találta meg élete értelmét.

 

Jim és Tori 1985-ben találkoztak egymással egy ékszerkiállításon, és mint ahogy lenni szokott, a két hasonló ember egyből megtalálta a közös hullámhosszt. A pár minden értelemben összetette, amije van, közös ékszereket teremtettek a nagyközönségnek, közös életet pedig maguknak. Manapság egy kutya és három macska társaságában élik mindennapjaikat, megosztva idejüket Pennsylvania-i és floridai lakásuk, valamint a Pompano Beach-en található 306 négyzetméteres ékszerboltjuk, és az általuk készített rendkívül jópofa steampunk madarak és a többi egyedi ékszereik között. Mullanium névre keresztelt kollekciójuk különleges darabjai több mint 1000 galériában, múzeumi boltokban és szaküzletekben találhatóak meg világszerte.

via: beautiful life

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr753428875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása