Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Edd meg Mona Lisát!

Edd meg Mona Lisát!

2011. április 29. - Darqo

Az angol pirítós művész, Laura Hadland pontosan 10.080 darab pirított toast, illetve normál kenyeret használt legújabb monumentális alkotásának elkészítéséhez. A 28 éves múzeumi kurátor, kenyérfetisiszta hölgy ezúttal Leonardo da Vinci Mona Lisáját varázsolta rá a mérhetetlen mennyiségű alapanyagra.

A hatalmas replika elkészítéséhez a dél-olaszországi Materába utazott, hogy a „kenyér városaként” is emlegetett helyszín központjában, a Piazza Vittorio Veneto-n létrehozza a híres Mona Lisa ehető mását. A 9x11 méter átmérőjű, tej-és étcsokoládéval színesített óriásportré állítólag a japán Nippon Television egyik műsora számára készült.

A lenyűgöző mozaik nem az első Laura életében, pár hónappal ezelőtt anyósát lepte meg 50. születésnapjára hasonló ajándékkal, mikor elkészítette portréját 9.852 szelet kenyérből. Az anyósportréja a Guiness rekordok könyvébe is bekerült a maga 154 négyzetméteres felületével.

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr112862414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása