Jó ebédhez ajánljuk figyelmetekbe sokak kedvencét, a palacsintát, avagy készíts inkább ilyet!
Palacsinta alaptészta (20-25 palacsintához)
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 tojás, 4 dl tej, 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint), olaj vagy zsír, szódavíz, só
A tojásokat elkeverjük a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges annyi szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A palacsinta tésztát legalább fél órát pihentetjük, majd lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben jól pirosra sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
Ha sós palacsintát szeretnénk készíteni, akkor a cukrot elhagyjuk, és egy kicsivel több sót használunk.
Ja, a képeken a palacsintasütés fázisait láthatjátok...
via: buzzfeed