Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2010 - Designcuccok

Best of 2010 - Designcuccok

2010. december 29. - Darqo

Év végi visszaemlékezés-sorozatunk harmadik napját a designcuccoknak szenteljük. Az elhasználódott 2010-es év 1.323 témájából hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy most ők tízen kerülhetnek be a Top 10-be. Mindegyik a kiemelt „kell” kategóriába tartozik!


10. Heatherwick Studio – Spun

Az idei expó sikeres angol pavilonját is jegyző Heatherwick Studio kvázi széke miatt már májusban írtam a Mikulásnak, de sajnos a Spun nem érkezett meg idén karácsonyra. A beszerzendők listáján azonban most is szerepel, best of válogatásunkon pedig a 10. helyig jutott.


9. Mati Karmin – Vasbútorok

Az észtországi Tartu városában élő Mati Karmin, és az általa elkövetett meghökkentő bútorok formavilága és hangulata nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ellenben stabilan kijelenthető, hogy egy idő után addiktív állapotokat idézhet elő. Nálunk mindenképpen, kandallóötleteiért rajongtunk az idei évben.


8. Mr.SiMo – Bőröndhangszóró

Igazán különleges vintage bőröndöket készít egy bizonyos Mr. SiMo aka. Dominic. A BoomCase beépített hangszórókkal rendelkezik, amihez sok egyéb készülék mellett akár iPodot vagy iPhonet is csatlakoztathatunk. Az egyedi darabokért minimum 250 dollárt kell fizetnünk, de az árát a méret, a design és a hangszórók minősége befolyásolja.


7. Squint Ltd. – Bútor reloaded

A Squint Ltd. filozófiája szerint: elég volt az unalmas, színtelen bútorokból és lakásbelsőkből, amivel az aktuális nemzetközi irányzatoknak behódolva, sznob körökben sikerül egyre többször abszolút egyhangú, jellegtelen ám annál trendibb enteriőröket kialakítani. Eklektikus bútorhuzataikkal a 7. helyig jutottak idén.


6. Pavel Sidorenko – Bakelit óra

Pavel Sidorenko észt designer bakelit óráit elnézve azt gondolom, érdemes előkutatni a családi örökség részeként a padláson, kamrában, ágy mélyén porosodó, soha nem hallgatott Supra Hits lemezeket és valami hasonlót farigcsálni belőlük, vagy talán egyszerűbb rendelni tőle. Retró óráiért európai megrendelés esetén szállítási költséggel együtt 33 eurót kell kicsengetnünk.


5. Raklapbútorok

Nem kell mindig sok pénzt áldozni bútorokra, elég egy kevés nyitottság, lazaság, és máris számtalan opció közül választhatunk. Persze nem állítom, hogy esztétikailag a legkifinomultabb megoldásokról van szó, például a raklapokból készült bútorok esetében, de mégis van bennük valami diszkrét báj, valami hevenyészett rendszer, valami különleges egyediség. Idén mindenképpen a Top 5-ben kell szerepelnie az olvasók és természetesen a mi tetszésünket is elnyerő egyszerűen nagyszerű ötletnek.


4. Alejandro Aravena – Chairless

Alejandro Aravena tervező az Észak-Paraguayi Ayoreo törzs indiánjaitól vette át az ötletet, akik hosszú ideje így teszik kényelmessé a földön ücsörgést. A Chairless valóban nem áll másból, mint kvázi egy kör alakú szíjból, amit a hátunkon átvetve, térdünkön rögzítve tart egyben minket, így izmaink sem gémberednek el olyan hamar. Akár megosztott harmadik helyezést is kaphatna, az ötlet annyira egyszerű és zseniális!


3. Yukio Takano – Mushroom Lamp

Bronzérmesünk Yukio Takano Gombalámpa ötlete. Ez az egyik legaranyosabb lámpa, amit valaha láttam, és ami természetesen Japánból származik. A designer minden egyes gombalámpája egyedi darab, kereskedelmi forgalomba nem került, egyrészt az alkotó más irányú elfoglaltságai, másrészt a lámpák törékenysége miatt. Aki szeretne vásárolni, attól azt kéri, hogy látogasson el azokra a kiállításokra, ahol bemutatásra kerülnek, vagy vegye fel vele személyesen a kapcsolatot. Nincs más szó rá, mint az, hogy lámpaság. Kell!


2. Saw-Italy – Queen Of Love

A SAW-Italy két tervezője Graziano Moro és Renato Pigatti az átlagnál romantikusabban képzeli el a jövő kerti bútorait. Igazán vidámmá, különlegessé varázsolhatjuk unalmas erkélyeinket, teraszainkat, kertjeinket a minden konvencióval szakító barokk stílusban, élénk színekben kapható „Queen Of Love”-val. 2010 ezüstérmeséből bármilyen színt hajlandó volnék elviselni a környezetemben!


1. Karim Rashid – Koop

A Martela irodabútorokat forgalmazó cég Karim Rashiddal karöltve készítette el a Koop fantázianevű széket, mely a tervező szerint az anyaméh biztonságos, védelmező érzetét kelti a használóban, mindezt egyszerű, minimalista stílusban, amolyan "rashidos" színkombinációban. A Manzárd egyértelmű első helyezettje újragondolt, modernizált tojásszék koncepciójával, színvilágával együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr562545682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása