Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Brutál vasbútorok világháborús aknákból - Non explosive by Mati Karmin

Brutál vasbútorok világháborús aknákból - Non explosive by Mati Karmin

2010. október 04. - Mocca

Sorsukra hagyott kórházakról, épületekről, diktátorok és terroristák villáiról már több alkalommal is szót ejtettünk. Magára hagyott tengeralattjárók, mélytengeri bányászatnál használt eszközök, de II. világháborús aknák sem kerültek még képbe, egészen mostanáig...

Az észtországi Tartu városában élő Mati Karmin, és az általa elkövetett meghökkentő bútorok formavilága és hangulata nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, ellenben stabilan kijelenthető, hogy egy idő után addiktív állapotokat idézhet elő...

Például garantáltan bombasztikus hatású lehet a házibuli hangulatfokozó piáit egykor a haditengerészetnél rendszeresített aknából szervírozni, de a nappali hangulatát általában jótékonyan befolyásoló kandalló is ambivalens gondolatokat ébreszthet, ha egy bombába kell bedobnunk a gyufát. A kettévágott robbanószerkezetből kialakított függőágy, a nyomokban steampunk hatást keltő asztal, fotel, az ágy, az egykor a tenger felszínén lebegő bójából készített akvárium és lámpatest egytől egyig hidegnek vagy durvának tűnhet, a nyers barbarizmus mögött azonban meggyőző elegancia bújik meg.

A bizarr babakocsira, illetve a rajta fityegő apró játékszerekre külön felhívnám a figyelmet, annak a filozófiája egy külön misét is megérne.

via: mati karmin

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr32344590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása