Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Neokonzervatív vagy űbergiccs? Patchwork by Bandzsa Kft

Neokonzervatív vagy űbergiccs? Patchwork by Bandzsa Kft

2010. július 12. - Mocca

Say goodbye to minimalism! Erre szólít fel minket a Squint Limited, hevenyészett magyar fordításban "Bandzsa" nevű szigetországi Kft. Filozófiájuk szerint elég volt az unalmas, színtelen bútorokból és lakásbelsőkből, amivel az aktuális nemzetközi irányzatoknak behódolva, sznob körökben sikerül egyre többször abszolút egyhangú, jellegtelen ám annál trendibb enteriőröket kialakítani.

A Squint Limited minimalista stílusról alkotott álláspontjával én ugyan messzemenőkig nem értek egyet, de be kell vallanom, színekben és különféle anyagok variálásában tobzódó kollekciójuk valóban nem mindennapi.

Például az amúgy sem letisztult vonalairól ismert Chesterfield kanapék vagy az ikonikus Egg székek arany, ezüst, szatén és további kb. 170 szemzsongító színű drapériában...

...a velencei tükrök és lámpák hímzett japán kimonó-selymekbe csomagolva, mindenféle 18-19. századi nemesfémszálakkal és gyöngyökkel tovább dúsítva, engem elbizonytalanít, nem is kicsit.

No, nem a minimalizmus iránti rajongásomban. Annál inkább a látásomban. A színek ennyire vibráló, keszekusza orgiájától, főleg ha a mindennapjaimat kellene közöttük töltenem, attól tartok előbb-utóbb maradandó szemkárosodást kapnék, magyarul bebandzsulnék.

Egyszóval az infó - haesetlegmégis - elraktározva abba a hátborzongató kertitörpeskatulyámba, amitől 40 fokban is kiráz a hideg...

via: squintlimited

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr872146432

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A törpék már jól vannak 2010.09.07. 09:10:04

Magasfokú giccs vs szépérzék, puha pázsit vs macskakő, egymásba boruló fák vs fák-bokrok-virágok-gyep. Anglia versus Magyarország. Az előbbi kertjei burjánzóak, romantikusak, puhák, színesek, az utóbbi ugyan néha próbálkozik, de jószerivel már lemondot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása