Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Végül is pozitív végkicsengésű kognitív disszonanciáim...

Végül is pozitív végkicsengésű kognitív disszonanciáim...

2010. augusztus 08. - Mocca

Ma két olyan információval lettem gazdagabb, ami fajsúlyosan indokolttá teszi a fenti címet! Az egyik egy érdekes, de részleteiben letaglózó Maslow elmélet a Szükségletek hierarchiájáról, aminek elsősorban az 5, 6 és 7-es pontokban olvasható megállapításai azok, amik az első döbbenetet váltották ki bennem...mármint, hogy mennyire távol állnak az első helytől!

A másik David McCandless brit író, designer egyszerűen sokkoló, de zseniális grafikája arról, hogy mennyi időt töltenek el az amerikai népek tévénézéssel és ezzel szemben mennyi időt fordítanak például az egyébként hitelesség szempontjából sokakat megosztó Wikipédia fejlesztésére. Zárójelben jegyzem meg, hogy bár ez az infógrafika - leszűkítve a kört - elvileg csak az Egyesült Államok polgárairól szól, nem jelenti azt, hogy ha rólunk készült volna, nem lehetne ugyanennyire arcpirító...

Bár a kép - feltéve ha nem állunk le vitatkozni a szerzővel, vagy a grafika mögötti statisztikával - elég drámainak hathat, de hiszem, hogy ennyire nem vagyunk torzan bekötve. Ez a tézis sem - mint ahogy a legtöbbje sincs - kőbe vésve, és  ha csak a saját házunk táján, a Manzárd körül sepregetünk, örvendetes statisztikákat és tendenciákat érzékelünk a látogatottságot és az aktivitást illetően, ami egyértelműen pozitívan árnyalja az összképet. Ezeket az elméleteket vagy grafikákat valójában kizárólag mi tudjuk átírni vagy átrajzolni és ez az egészben a legizgalmasabb és legszebb!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr332207332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása