Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Origami Office

Origami Office

2010. január 20. - Mocca

Első (második) posztként rögtön belecsapnék a lecsóba egy monumentális origamira hasonlító épülettel. Volt már párszor személyes problémám a Vodafone nevű céggel, azon belül is a mobil internet adta szuper lehetőségeikkel, aminek a negyedét nem tapasztaltam, ez a bejegyzés viszont most nem erről fog szólni. Sokkal inkább a lisszaboni Barbarosa Guimares Arquitecto építésziroda előtt tiszteleg, akik a fent megnevezett cég felkérésére készítették el épületüket a portugáliai Portóban. A keresztségben az Oporto Vodafone nevet kapta, véleményem szerint mégis inkább az Origami Vodafone elnevezés állna neki jobban. A tervezők feladata egy olyan multifunkcionális épület létrehozása volt, aminek tükröznie kellett a Vodafone jelenlegi hivatalos krédóját -Vodafone Life, Life in Motion-, és ennek szellemében álmodták meg a szögletes külső borítással, fazettázott ablakokkal megspékelt épületet.

A mozgást a szabálytalanság oldaláról megközelítő Oporto nyolc emeletet foglal magába, melyből három a föld alatt található. Ezeken a szinteken a fent elhelyezkedő irodarész mellett még egy bolt, illetve kávézó is található. A megszámlálhatatlan szögű amorf építmény vitába száll a statika ma ismert és elfogadott törvényeinek többségével. Olyannak tűnik, mint egy zilált meteorit, sötétben kísértetiesen világító élien szemekkel...

...ami csak úgy bezuhant hozzánk valahonnan a sötét és jéghideg világűrből...

...melynek belső tereire...

…sem mondható, hogy szabályos. Itt olyan megoldásokat és kivitelezést alkalmaztak, ami Ron Arad, Zaha Hadid, és a Plasma Studio tervei alapján felépült madridi Hotel Silken Puerta América-ban már évek óta látható. Nomen est ómen Hundertwasser!

Egyszóval, a végeredményt leginkább a kellemesen megoldatlan jelzővel illetném, illetve pártolnám hasonló, illetve még különlegesebb épületek hazánkba való importálását.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr111688722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása