Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Rakuégetés a Halloween bűvöletében - 2024 ősz

Rakuégetés a Halloween bűvöletében - 2024 ősz

2024. augusztus 13. - Darqo

raku_2024_osz.jpg

Újra megyünk rakuzni, ebben a posztban pedig minden részletet megtaláltok a program menetéről, a tématikájáról, az árakról és jelentkezési lehetőségről.

Az égetésről röviden:

 

A raku egy ősi, japán kerámia égetési eljárás, ami a szabad ég alatt zajlik. Az 1000 celsius fokig felfűtött kemencéből kivesszük az izzó kerámiákat, amiket szerves közegbe (faforgács, papír) helyezünk, a keletkező lángok és füst miatt úgynevezett redukciós folyamatot idézünk elő, emiatt válhatnak a mázak sok esetben fémes hatásúvá. Itt tényleg az elejétől a végéig aktív részese leszel az égetésnek. Szabó Kata kerámia és Szili Feri raku mesterek vezénylik le a folyamatot. Mérhetetlen szakmai tudásukkal és kedvességükkel mindenben segíteni fognak neked.

 

A program tematikája és menete:

 

Ezúttal kétféle tárgytípus közül választhatsz az őszre és Halloweenre hangolódva. Különböző formájú szellem figurákat, akár mécsestartót, és/vagy kerámia dísztököket készíthetsz, hogy igazán különlgessé tegyed lakásod dekorációját. Az elkészült tárgyaknak ki kell száradniuk és át kell esniük az első égetésen, te már ezeket az úgynevezett "zsengélt" kerámiákat kapod kézhez a rakuégetés napján, hogy bemázazhasd őket a több mint 10 féle rakumáz valamelyikével.

 

Tárgykészítés időpontok:

 

-Augusztus 22. 17:30-20:30-ig: Szellem figurák/mécsestartók (1 nagyobb mécses alátéttel, 2 kisebb figura)

-Augusztus 23. 17:30-20:30-ig: Kerámia dísztök 4 db (kb. 8cm)

-Augusztus 24. 10:30-13:30-ig: A “Joker” nap, vagyis ez egy olyan időpont, amit arra találtunk ki, hogy lehessen a dátumok között válogatni, vagy ha esetleg nem sikerülne befejezni az alkotást az előző alkalmon, legyen időd elkészíteni a tárgyaidat. Így minden jelentkezőnek lehetősége lesz rugalmasabban alkotni, vagy - amennyiben igénylik - finomítani a kerámiákat.

Helyszín: Manzárd Café Bemutatóterem és Kreatív Tér, 1095 Budapest, Ráday u. 55.

 

Égetési napok:

 

-Szeptember 14. vagy 15.

Helyszín: Szabó Kata Stúdió, 1164 Budapest, Cinkota

A dátumokat a résztvevőkkel egyeztetjük. Egy égetési napon maximum 8 fő vehet részt. Emiatt a workshopok létszáma korlátozott. Az égetési alkalmak reggel 9-től indulnak. Ilyenkor mázazzátok be a tárgyaitokat, választjátok ki a színeket, amire hozzávetőlegesen 1 óra áll rendelkezésre. Általában 2 kemence indítás zajlik az adott napon, emiatt akár délután 4-ig is eltarthat a program. A kemence kiszedések után a helyszínen fogjuk elkezdeni a kerámiák tisztítását.

Fontos tudnod!

A raku égetés egy olyan technika, amit kevésbé lehet irányítani, a választott máz színek könnyen átalakulnak más árnyalatokká, a nagy hőmérséklet különbség miatt a tárgyakon kisebb-nagyobb repedések előfordulhatnak. A raku technika nem a tökéletességre törekszik, hanem a tökéletlenségben rejlő szépséget keresi. A raku szó eredeti jelentése is erre utal: a ráérő idő élvezete.

Az égetéseket rossz idő esetén is megtartjuk, azonban az égetésekre vonatkozó időbeosztások és részvételi opciók változásának jogát fenntartjuk. Erre a limitált férőhelyek és a kerámiák mennyisége miatt van szükség.

 

Árak:

 

“Raku Precious” csomag

 

Ha mindkét tárgykészítő alkalomra eljössz, tehát szellemeket/mécsestartót 08.22-én, és tököket 08.23-án is egyaránt készítenél: 120.000 Ft/fő. Az arany és ezüst rakumázakat csak ebben a csomagban próbálhatod ki.

 

“Raku basic” csomag

 

Ha csak egy tárgykészítés napra szeretnél jönni. Tehát vagy a szellemeket/mécsestartót 08.22-én, vagy a tököket készítenéd el 08.23-án: 80.000 Ft/fő.

 

“Raku mini” csomag

 

Ha nem tudsz/akarsz résztvenni az alkotói napokon, de valamelyik égetési napra szívesen eljönnél és választanál az általunk készített tárgyakból, ez a te csomagod: 20.000 Ft/darab áron mázazhatsz és égetheted a tárgyakat a segítségünkkel az általad választott égetési napon

Egyébként mindhárom csomag tartalmazza a szakmai segítséget (az alkotói napok pluszban az: alapanyagokat, a speciális raku agyagot, a tárgyak kétszeri szállítását, az első zsenge égetést), az egész napos raku égetést, a több mint 10 féle raku mázat, az alkotáshoz szükséges minden eszközt.

Jelentkezni a manzard.workshop@gmail.com címen lehet.

A workshopon való részvételedet a teljes összeg átutalásával biztosítod. Arra kérünk jelentkezés után 24 órán belül ezt tedd meg. Amennyiben elutaltad az összeget, de mégsem tudsz eljönni a teljes árat felhasználhatod más programunkra vagy tárgyvásárlásra a bemutatótermünkben 2024.12.20-ig.

Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a programon álló- és mozgókép felvételek készülnek. A programon való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz azok közzétételéhez. Az elkészült felvételek az összes internetes felületünkön, valamint nyomtatott formában is megjelenhetnek, továbbá promóciós és marketing célokra is felhasználásra kerülhetnek.

img_5124.jpg

img_5401.jpg

img_7657.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7118465487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása