Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gyere velünk látványégetésre!

Gyere velünk látványégetésre!

2024. augusztus 21. - Darqo

untitled.png

Újra megyünk látványégetésre, japán nevén rakuégetésre, ebben a posztban pedig minden részletet megtaláltok a program menetéről, a tématikájáról, az árakról és jelentkezési lehetőségről.

Jelentkezz!

 

 Látványégetés - Rakuégetés Mini csomag: Ebbben a csomagban 20.000 Ft/darab áron választhatsz Antal “Baantal” Balázs festőművész, designer és Gerlai “Tiboscope” Tibor kézműves által készített egyedi kerámiatárgyat.

 

Látványégetési napok: 

  -Szeptember 14. vagy 15.

  Helyszín: Szabó Kata Stúdió, 1164 Budapest, Cinkota

 Jelentkezz a manzard.workshop@gmail.com címen vagy a +36 20 542 2719

telefonszámon (hétfőtől péntekig 13-19 óráig).

 

 Előképzettséget nem igényel a program, azonban a látványégetést csak felnőtteknek ajánljuk!

A blogposztban található képek csak illusztrációk.

 

 

  A látványégetésről röviden:

 

A raku egy ősi, japán kerámia égetési eljárás, ami a szabad ég alatt zajlik. Az 1000 celsius fokig felfűtött kemencéből kivesszük az izzó kerámiákat, amiket szerves közegbe (faforgács, papír) helyezünk, a keletkező lángok és füst miatt úgynevezett redukciós folyamatot idézünk elő, emiatt válhatnak a mázak sok esetben fémes hatásúvá. Itt tényleg az elejétől a végéig aktív részese leszel az égetésnek. Szabó Kata kerámia és Szili Feri raku mesterek vezénylik le a folyamatot. Mérhetetlen szakmai tudásukkal és kedvességükkel mindenben segíteni fognak neked. Praktikus infók: egy nap 2 égetést indítunk, 1 égetés körülbelül 3-4 órát vesz igénybe, így érdemes hideg élelemmel is készülni, valamint játszós ruhával, mert ez bizony egy füstös program.

 

  A program tematikája és menete:

 

Kitaláltuk a "mini" csomagot azok számára, akik nem tudnak/akarnak részt venni a tárgyalkotói programon, de magára a rakuégetésre szívesen eljönnének. Ezúttal kétféle tárgytípus közül választhatsz az általunk, Antal "Baantal" Balázs művész, designer és Gerlai "Tiboscope" Tibor kézműves által készített egyedi tárgyakból az őszre és Halloweenre hangolódva. Különböző formájú szellem figurákat, mécsestartókat, dísztököket készítettünk előre, amik közül a helyszínen tudsz majd választani.

 

Szó szerint egyedülálló tárgyakról van szó, nincs két egyforma darab, amiket ráadásul a te mázazásod még csodálatosabbá tehet, így olyan különlegeségekkel díszítheted a lakásodat, ami senki másnak nincs a világon!

 

A “mini” csomagban 20.000 Ft/darab áron mázazhatsz és égetheted a tárgyakat az általad választott égetési napon. Ez a csomag is tartalmazza a szakmai segítséget, a speciális raku agyagot, a tárgyak szállítását, az első zsenge égetést, az egész napos raku égetést, a több mint 10 féle raku mázat, az alkotáshoz szükséges minden eszközt, valamint a szuper jó hangulatot, rengeteg nevetést és pozitív energiát. Aki eljön, annak felejthetetlen élményben lesz része!

 

 Jelentkezz most!

 

 Email: manzard.workshop@gmail.com

 

Telefonszám: +36 20 542 2719

 (hétfőtől péntekig 13-19 óráig)

 

Égetési napok:

 

  -Szeptember 14. vagy 15.

  Helyszín: Szabó Kata Stúdió, 1164 Budapest, Cinkota

 

A dátumokat a résztvevőkkel egyeztetjük. Egy égetési napon maximum 8 fő vehet részt. Emiatt a workshopok létszáma korlátozott. Az égetési alkalmak reggel 9-től indulnak. Ilyenkor mázazzátok be a tárgyaitokat, választjátok ki a színeket, amire hozzávetőlegesen 1 óra áll rendelkezésre. Általában 2 kemence indítás zajlik az adott napon, emiatt akár délután 4-ig is eltarthat a program. A kemence kiszedések után a helyszínen fogjuk elkezdeni a kerámiák tisztítását.

Fontos tudnod!

A raku égetés egy olyan technika, amit kevésbé lehet irányítani, a választott máz színek könnyen átalakulnak más árnyalatokká, a nagy hőmérséklet különbség miatt a tárgyakon kisebb-nagyobb repedések előfordulhatnak. A raku technika nem a tökéletességre törekszik, hanem a tökéletlenségben rejlő szépséget keresi. A raku szó eredeti jelentése is erre utal: a ráérő idő élvezete.

Az égetéseket rossz idő esetén is megtartjuk, azonban az égetésekre vonatkozó időbeosztások és részvételi opciók változásának jogát fenntartjuk. Erre a limitált férőhelyek és a kerámiák mennyisége miatt van szükség.

A workshopon való részvételedet a teljes összeg átutalásával biztosítod. Arra kérünk jelentkezés után 24 órán belül ezt tedd meg. Amennyiben elutaltad az összeget, de mégsem tudsz eljönni a teljes árat felhasználhatod más programunkra vagy tárgyvásárlásra a bemutatótermünkben 2024.12.20-ig.

Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a programon álló- és mozgókép felvételek készülnek. A programon való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz azok közzétételéhez. Az elkészült felvételek az összes internetes felületünkön, valamint nyomtatott formában is megjelenhetnek, továbbá promóciós és marketing célokra is felhasználásra kerülhetnek.

 

 Jelentkezz most!

 

 Email: manzard.workshop@gmail.com

 

Telefonszám: +36 20 542 2719

 (hétfőtől péntekig 13-19 óráig)

 

img_7657.jpg

img_5401.jpg

raku_2024_osz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8418470587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása