Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Inkarnációk

Inkarnációk

2017. május 27. - Darqo

inkarnaciok01.jpg

Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan milyen Susan Barker Inkarnációk című könyve, mert leginkább egy gyűjtőtégelyre hasonlít, amelybe összeöntötte a kedvenc hozzávalóit a szerző, többek között a krimi, thriller, fantasy, spiritualizmus, kortárs szépirodalom, ezen belül pedig vér, verejték, szagok, illatok, szenvedély, erotika, ármánykodás, harag, düh, fájdalom, szorongás, egyhangúság, kiábrándultság keverednek és állnak össze egyedi, különleges és izgalmas egységgé, miközben megismerjük Kína történelmét és korrajzát.

A történet főszereplője Vang, egy teljesen átlagos, kopaszodó pekingi taxisofőr, aki egy nap különös levelet talál a kocsija szélvédőjén az állítólagos lelki társától, aki előző életeikről beszél. A különös idegen újra és újra megtalálja őt, és miközben a történelem különböző időszakai közt ugrál, mintha egyre közelebbről figyelné meg őt és a családját. Vang nyomozni kezd a titokzatos, furcsa és felkavaró levélek nyomán, mert mágnesként vonzzák ezek a több száz éves történetek, és azon kapja magát, hogy nyakig ül egy rejtélyben, melyet ki kellene bogoznia, miközben az ismeretlen leskelődő által mozgatott szálak eltéphetetlen hálója egyre jobban befonja őt is és a családját is. Lebilincselő, letehetetlen, szövevényes és felkavaró utazásra hív ez a regény, amely azután is hosszú ideig foglalkoztatja az olvasót, miután a végén választ kapunk a kérdéseinkre.

Susan Barker Kelet-Londonban nőtt fel, filozófiát és kreatív írást tanult Anglia különböző egyetemein. Mélyen kötődik Kínához, mivel nagyapja a II. világháború elől menekült el onnan, ő maga pedig évekig élt Pekingben. Tanúja volt a mai rendszer ellentmondásosságának és az olimpiára való készülődés paranoiás, felfokozott légkörének. A kínai történelem olyannyira hatással volt rá, hogy hat éven át kutatott ehhez a regényhez, amelynek egyharmada valós tényeken, kétharmada pedig a fantáziájából táplálkozik. "Sokkal tovább tartott megírni, mint ahogy számítottam rá" – fogalmaz a honlapján.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor csap le egy nagyobb stúdió az Inkarnációk megfilmesítési jogaira, mert kihagyhatatlan ziccernek tűnik. Hihetetlenül látványos és nagyszabású filmet lehetne belőle forgatni, de addig is itt van persze az írott változat, amely az idén olvasott könyvek közül számomra az egyik legeredetibb és legizgalmasabb, úgyhogy mindenkinek jó szívvel ajánlom a figyelmébe.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyv az alábbi könyvesboltokban kapható:

Tarandus Kiadó

Libri

Bookline

Líra

 

inkarnaciok02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8812544157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása