Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kapaszkodó a világ megismeréséhez

Kapaszkodó a világ megismeréséhez

2017. március 25. - Darqo

a_vilag_megismerese01.jpg

Steven Weinberg Nobel-díjas fizikus "A világ megismerése" című könyve nem egy egyszerű kis olvasmány, hanem egy élvezetes stílusban megírt információkban gazdag és átfogó tudománytörténeti olvasmány, ami elmagyarázza az olvasók számára, hogy hogyan született meg a modern természettudomány, hogy hogyan tanultuk meg a minket körülvevő világot helyesen szemlélni és elemezni.

Miközben elkalauzol bennünket az ókori Milétosztól egészen a londoni Királyi Természettudományi Társaságig, bebizonyítja, hogy az ókori és középkori tudósok mennyivel kevesebbet tudtak a világról, mint mi napjainkban, és hogy mennyire nem voltak tisztában azzal, hogy milyen ismereteket kellene megszerezni és hogyan. A fejlődéstörténet ismertetése közben a természettudomány és az emberi szellem vallással, technikai fejlődéssel, költészettel, matematikával vagy éppen a filozófiával történő jelentőségteljes összeütközéseire és együttműködéseire is ráláthatunk.

A szerző így fogalmazott a könyvről: „El akarom mondani, milyen nehéz volt a modern természettudomány felfedezése, mennyire nem nyilvánvalóak eljárásai és normái. Arról szeretnék beszélni, hogy hogyan jöttünk rá arra, miként kell megismerni a világot.”

A világ megismerése című könyv egy tanulságos felfedező utazás a tudomány történetében, egy nagyívű beszámoló, tehát nem az a könyv, amibe csak úgy este, lefekvés előtt belelapozol és belealszol. Muszáj időt szánni rá és ténylegesen elmerülni benne, elemezni és gondolkodni az olvasottakon, többször visszatérni hozzá, de megéri minden rá fordított perc, hiszen nélkülözhetetlen alapot kapunk a témában. Béna példa, de nekem valamiért az jutott eszembe róla, hogy olyan, mint A függetlenség napja után megnézni az Érkezést.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban veheted meg:

GABO Kiadó

Libri

Bookline

Líra

a_vilag_megismerese.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7212358375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása