Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mozi a macskakőről... - Live Inspire

Mozi a macskakőről... - Live Inspire

2012. április 05. - Mocca

Ha épp nem szerencsés Várnegyed lakó az ember, a másik, pesti oldalon az élményért egyre mélyebbre kell merülni a Belső-Erzsébetváros magára hagyott bugyraiba, és ritka kivételektől eltekintve sajnos a történelmi vidéki óvárosok sikátoraiból is eltűntek ezek a döntően a Monarchia idején lerakott, vulkáni kőzetből szabálytalanra faragott kövek.

Időnként itthon még rájuk találok, elindulok rajtuk, közben félúton megállok..., és a pillanat tört része alatt élesednek a nem mai képek. Az esztergomi, egykor Lenin, ma Kis-Duna sétány - emlékszem, hogy kisebb - nyárfái, az anno megközelíthetetlen, víz fölé fájdalmasan behajló hídcsonk, a Sipeki Aranka, kinek az oviban kétszer sikerült a fejét betörnöm, a hétfői adásszünetek, a bocskorszíj, és a sokkal édesebb ötvenfilléres fagyik. Törékeny bazaltnosztalgiák...

 

Fotó: Gyarmati László

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr34364925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása