Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Rousseau-i visszavonulások - Waterfall Factory

Rousseau-i visszavonulások - Waterfall Factory

2011. július 27. - Mocca

A most bemutatásra kerülő épület, először komoly fejtörést okozott. Dilemma volt, mert itt nincsenek klasszikusan 45 fokban bedőlő pálmafák, se az eget a horizonttal érintő azúrkék óceán a háttérben. Meg egyáltalán érdekelhet-e rajtam kívül bárki mást a Skåne tartományban, Malmö városától jó száz kilométerre észak-keletre a Hässleholm településen egy 1950-es években épült gyár, ahol nem körzővel és vonalzóval tervezett park, hanem valódi ősfás-bozótos természet öleli körül a cseppnyi mesterséges tó partján megbúvó épületet?

Itt mindössze egy kétszintes fakitermelő üzem van, melynek egy [300m2-es] részét tágas, igényesen felújított és berendezett apartmanná alakították át, ahol a tó felé néző nyugati homlokzat mentén 25 méter hosszú stég feszül a víztükör fölé, és ahol nyári estéken úgy vélem igazán ránctalanító hatású élményekben lehetne részünk. Aztán van itt még – a birtokhoz tartozó –, amolyan vendégházként funkcionáló 125 m2-es, téglából épült verandás „piros ház” is, és végül, de nem utolsó sorban egy ma is rendületlenül vizet duzzasztó apró gát. Tulajdonképpen semmi extra, és épp ezért gondolok erre a helyre úgy, mint a rousseau-i nagy visszavonulások eszményi helyszínére...

Bővebben itt: Waterfall Factory

 

via: homedsgn

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr773104612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása