Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

MEDIAWAVE 2011 - Fényírók fesztiválja

MEDIAWAVE 2011 - Fényírók fesztiválja

2011. május 30. - Mocca

A MEDIAWAVE – „Fényírók Fesztiválja” Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál idén 21. alkalommal kerül megrendezésre. A helyszín a tavalyi sikeres debütálás után ismét Szombathely, ám kis változás idén is lesz: a fesztivál két hétvégére összpontosítva június 2-11. kerül megrendezésre.

 

Az idei – „TEREMTŐ NŐ”, illetve „VESZÉLYEZTETETT (mű)FAJOK” tematikákkal tarkított - fesztiválra 1276 filmnevezés érkezett 85 országból, ebből az előzsűri 73 filmet válogatott a fesztivál rendkívül színes verseny-palettájába (9 játékfilm – 17 kisjátékfilm – 24 animációs film - 9 kísérleti film – 14 dokumentumfilm). A magyar filmeket nemzetközi szakemberek válogatták. A filmes program továbbra is az AGORA – Savaria Filmszínház felújított épületében kerül bemutatásra.

A fesztiválon a közönség – köszönhetően a jó hagyományokat – személyesen is találkozhat és beszélgethet több versenyprogramos filmrendezővel is. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményre az idei Berlinálén, Ezüst Medve díjjal jutalmazott Tarr Béla film a "Torinói ló" vetítésére, majd beszélgetésre a rendezővel a MEDIAWAVE FILM FORUM 2. Nemzetközi Filmszakmai Konferencia keretén belül június 10.-én délelőtt 10 órakor kerül sor szintén az AGORA – Savaria Filmszínházban.

 

 

A részletes filmprogramról, a letölthető filmkatalógusból, a szakmai konferenciáról bővebben a honlapra navigálva lehet tájékozódni.

A fesztivál zenei programja a választékot és a minőséget tekintve mit sem változott, tíz nap alatt harminc különleges koncertet hallhat a közönség. A koncertek struktúrája viszont átalakult, elsősorban a két hétvégére koncentrálódik a zenei kínálat. Az első hétvégén főként szabadtéren, a második hétvégén új fesztiválhelyszínként, a Weöres Sándor Színházban lehet majd a koncerteket élvezni.

 

 

Öt napig fog Szombathelyen formálódni egy különleges jazz produkció, ismert hazai és francia, német, illetve amerikai zenészek sajátos reggae lemezt készítenek, a produkció a fesztivál zárónapján kerül bemutatásra. Ferenczi György és Both Miklós szintén műhelymunkában fog fiatalokkal együtt alkotni, ők saját zenekaraikkal a Rackajammel és a Naprával is színpadra állnak.

Saját programjával és magyar zenészekkel együttműködve bemutatkozik a svájci- osztrák Living Room duo, melynek egyik tagja, Manu Delago a fesztivál után Björkkel vonul épp stúdióba, valamint egyenesen Londonból érkezik a fesztivál egyik kiemelt fellépője, Andreya Triana, a fiatal soul- downtempo énekesnő, [aki a Bonobo frontembereként vált ismerté] aki Simon Green aka Bonobo 2010-es lemezén is énekelt és saját zenekarával most először mutatkozik be hazánkban.

 

 

A további koncertekről és fellépő zenekarokról, a letölthető műsorfüzetben, tengernyi további fesztivállal kapcsolatos érdekes infó a fesztivál hivatalos oldalán az alábbi madárra kattintva érhető el!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr562941274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása