Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A siker törvénye tizenhat leckében

A siker törvénye tizenhat leckében

2020. február 05. - Darqo

a_siker_torvenye00.jpg

A januári hónapot Napoleon Hill A siker törvénye tizenhat leckében című négy kötetes könyvsorozatának társaságában töltöttem, mert úgy éreztem, hogy a szürke, hideg és ködös évindítás közben muszáj valami inspiráló közeget választanom a feltöltődéshez, a hamarosan bekövetkező tavaszi kibontakozáshoz, és persze a várva várt siker eléréséhez.

Egyfajta új évi fogadalomként jelent meg, hogyha már beléptem a negyvenesek táborába, akkor éppen itt volna az ideje az eddigi felemás eredményeket felváltani a maximális beteljesülésre. Panaszra nem lehet okom, de azért az, amit a sikerről gondolok, még nem valósult meg teljes valójában az életemben.

"Ne feledd, a lelki korlátok saját képzeleted szüleményei." Napoleon Hill

Tisztában vagyok azzal, hogy az évtizedek óta jelenlévő, bebetonozódott  negatív mintáktól nagyon nehéz szabadulni, így nem csoda, ha a kezdeti lendület után mindig alábbhagy a lelkesedés és visszasüppedek a jól ismert rutinba, úgyhogy nagyon vágytam már egy olyan kapaszkodóra, amelynek segítségével minimum a felszínen tarthatom a fejemet, de inkább olyan eszközökre, amelyek segítségével lebonthatom a visszahúzó erejű betonpaneleket és megtanulhatok szárnyalni.

Sok-sok könyvet olvastam már a siker témakörében és gyakorlatilag minden olyan részlettel kapcsolatba kerültem, amit Napoleon Hill is írt a szóban forgó könyvsorozatban, de így összefoglalva, rendszerezve és kifejtve még egyszer sem, így akkor is a siker Bibliájaként lehetne rá hivatkozni, ha néhol bizonyos témák megközelítése a jelenkor tudásán, tükrén át szemlélve porosnak és avíttnak tűnik. A kiadó egyébként ragaszkodott a korabeli stílushoz, régies szófordulatokhoz, így megtartva a könyv 100%-os, tiszta mondanivalóját.

Alapigazságok gyűjteményéről van szó, amelyek maradéktalan betartásával bizony képesek lehetünk minden vágyott célunk elérésére!

"Az elme fejlődésének az a titka, hogy dolgoztatjuk. A lustaság elsorvasztja." Napoleon Hill

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, muszáj megígérni magunknak, hogy soha az életben nem fogjuk hagyni, hogy bárki, beleértve magunkat, megakadályozza, hogy azok legyünk, akik valójában vagyunk; következetesek leszünk abban, hogy megéljük önmagunkat, hogy ezáltal sikeresek lehessünk és valóra válthassuk az álmainkat.

Azt is megígérjük magunknak, hogy mindig kiállunk magunkért, és mások véleménye helyett végre az alapján határozzuk meg önmagunkat, hogy mi milyennek érzékeljük és gondoljuk magunkat. Kitarthatunk amellett, hogy mostantól csak és kizárólag a saját utunkat fogjuk járni a másé vagy más/mások által meghatározott út helyett.

Elhatározzuk, hogy nyitottak leszünk a világ sokszínűségére, mindent megvizsgálunk és tanulmányozunk ahelyett, hogy csípőből elutasítanánk és megítélnénk. Kifejlesztjük magunkban az empátiát, az elfogadás képességét, ugyanis enélkül magunkra maradhatunk, és a magány és mások gyűlöletének érzésével a szívünkben elsorvadunk a kiteljesedés helyett.

"Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni." Napoleon Hill

Többek között ezekre és ilyen alapvetésekre tanít meg Napoleon Hill könyvsorozata, amely nem hiányozhat egyetlen olyan ember könyvespolcáról sem, aki valaha olvasott önsegítő, motivációs könyveket az életben. Akár sikeres valaki, akár nem. A siker tizenhat törvénye olyan részletességgel boncolgatja a témakört, amely egyedülálló és végtelenül ösztönző!

a_siker_torvenye02.jpg

Oliver Napoleon Hill (1883. október 26. - 1970. november 8.) amerikai író az önsegítő könyvek egyik legismertebb alakja. A Gondolkodj és gazdagodj (1937) című könyve minden idők tíz legkeresettebb önsegítő könyve közé tartozik. És bár Hill a modern időkben ellentmondásos alak (modern történészek kétségbe vonják számos állítását), ez számomra egyáltalán nem csorbítja az általa képviselt világlátás létjogosultságát és fontosságát, sikerrel és boldogsággal kapcsolatos meglátásainak és tanácsainak hitelességét, annál is inkább, merthogy számos inspiráló gondolatát vették át más írók, közéleti alakok, és emberek tömegének, köztük nekem is sokat segített abban, hogy másképp, pozitívabban tekintsek saját magamra, a képességeimre, a bennem rejlő lehetőségekre, és hogy határozottabban lépdeljek előre a magam útján, könnyebben érjek el sikereket az általam választott témákban.

"Milliók és milliók hiszik azt magukról, hogy szegénységre és kudarcra vannak "kárhoztatva" valamilyen megfoghatatlan erő hatásának következtében, amelyre – meggyőződésük szerint – nincsenek befolyással. Ők maguk "szerencsétlenségük" létrehozói, méghozzá azokon a negatív gondolati impulzusokon keresztül, amelyeket a tudatalattijuk "felvesz", és a nekik megfelelő ekvivalensekké változtat." Napoleon Hill

Az 1928-ban megjelent "A siker törvénye tizenhat leckében" című könyvsorozata az első volt a sorban, amelyet eredetileg 15 kötetes levelező tanfolyamként tettek közzé. Készült 118 darab korlátozott kiadású példány is, amelyeket Amerika legsikeresebb embereinek adtak át, akik egyébként hozzájárultak a könyv tartalmához. Az Orne Publishing az egyik ilyen különleges kiadvány felhasználásával készítette el az újbóli nyomtatott változatot 2010-ben, amely alapján a hazai kiadó is létrehozta a szóban forgó 4 kötetes változatot, és amit először lehet magyar nyelven olvasni.

"Amikor megjelenik a lehetőség, más formában kínálkozik fel és más irányból jön, mint ahonnan várjuk. Ez mindig így van a lehetőséggel: ez az ő furfangja. Megvan az a ravasz szokása, hogy a hátsó ajtón surranjon be, és gyakran szerencsétlenségnek, vagy vereségnek álcázza magát. Talán ez a magyarázata, hogy olyan sokan vannak, akik nem képesek felismerni, amikor megjelenik." Napoleon Hill

Ez a könyvsorozat Napoleon Hill 20 éves munkájának gyümölcse, amit a leírás szerint Andrew Carnegie, az egykori skót milliárdos felkérésére készített. A szerző több száz sikeres és több tízezer sikertelen embert interjúvolt meg, hogy megfejtse a siker és a kudarc titkait. Napoleon Hill a könyvben leírt elvek alkalmazásával adta ki ezt a könyvet, miután több ezer embert tanított eredményesen, a könyvben lefektetett alapelvekből egy tanfolyam keretében. A tanfolyamon résztvevő kereskedők igazolták, hogy a könyvben leírt elvek következetes használatával bármit megszerezhetnek, amire csak az életükben vágynak.

A teljesség igénye nélkül olyan témák kerülnek részletes elemzésre, mint például a fő cél meghatározásának fontossága, az önbizalom kialakítása, a képzeletünk szabadon engedése, a nyitottságra, toleranciára és együttműködésre való törekvés elengedhetetlensége, a lelkesedés folyamatos fenntartása, az önkontroll gyakorlása, vagy éppen az, hogy képesek legyünk a saját kudarcainkból tanulni anélkül, hogy másokat hibáztatnánk értük.

"Amiben az emberi elme hinni tud, azt meg is tudja valósítani." Napoleon Hill

A tananyag részévé kellene tenni ezt a könyvsorozatot, mert olyan felfoghatatlanul hasznos információkkal, tanácsokkal és feladatokkal lát el a siker és a boldogság elérésével kapcsolatban, amelyeket bárki könnyedén alkalmazhat az élete folyamán, gyakorlatilag bármilyen területen.

A könyvsorozatot a kiadó oldalán tudod megvenni kedvezményesen, további részetekért ide érdemes kattintani: https://sikertorvenye.hu/

a_siker_torvenye03.jpg

 

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2915454746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása