Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Léleksimogató tévéfalak /X/

Léleksimogató tévéfalak /X/

2018. szeptember 10. - Darqo

2018-qled-highlights-gallery-q8c-eu-01.jpg

Július végén, Samsung-posztsorozatunk második részében beszéltem arról, hogy a velünk szembejövő témák és hosszú évek tapasztalata alapján milyen trendek figyelhetőek meg a lakberendezésben. Ennek zanzásított lényege, hogy a vásárlók igényeit maximálisan figyelembe véve és kielégítve a tervezők és a lakberendezők is egyaránt arra törekszenek, hogy a rendelkezésre álló tér optimális, helytakarékos berendezésére minél praktikusabb, több funkciót is ellátó lakberendezési kiegészítőkkel kedveskedjenek a lakástulajdonosok számára.

Az egyéb használati tárgyak, technikai eszközök kiválasztásánál és beszerzésénél is fontosak a fenti szempontok. A fenntartható forrásból származó, környezetbarát anyagokból készült és/vagy energiatakarékos, praktikus, egyszerű és dizájnos eszközök mindamellett, hogy hosszútávon pénztárcabarát megoldást kínálnak, a lelkünkre is jó hatással vannak.

2018-qled-highlights-gallery-q7f-thumbs-04.jpg

Számos remek példa áll rendelkezésünkre, hogy helyiségtől függetlenül kiválasszuk a számunkra tökéletes megoldást, a mai posztban pedig, kapcsolódva a léleksimogató dizájntévék témájához, az úgynevezett „tévéfalak” kialakításával kapcsolatban mutatok néhány remek példát a 2018-2019-es trendeket figyelembe véve. Ebben a témában is rengeteg lehetőségünk van, hogy stílusos, praktikus és kényelmes megoldást találjunk.

1.Az egyik a rejtett tárolókkal felvértezett tévérekesz, amelyben a falra szerelt készüléket gyakorlatilag ajtóval zárható szekrények ölelik körbe. Így a főszerep a televízióé lehet, az elrejthető használati tárgyak tárháza pedig végtelen. Már amennyiben elrejteni szeretnénk a dolgainkat. A brit Sigmar stúdió kínálatában érdemes megnézni a London Loft Apartement-ről készült képeket, mert tökéletes példa az iménti kijelentésre. Ezt személy szerint leginkább kisebb lakásokban tudnám elképzelni, ahol igazán fontos a tökéletes helykihasználás.

2.Az ajtómentes, egyedi elrendezésű és méretű polcokkal megfűszerezett komplett rendszerek számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy azt a falat, amelyet a legtöbbet nézzük, mindenféle lakberendezési kiegészítővel, vagy egyéb számunkra kedves tárgyakkal, könyvekkel népesítsük be. Remek példa többek között Janik Dalecki The Stuart nevű belső tere és annak tévéfala, vagy éppen a Pitsou Kedem Architects által megálmodott Haifa House-ban található egyszerű és letisztult megoldás.

3.Elterjedtek az olyan tévéfalak, amelyek különböző faburkolatokkal veszik körbe az okostévét, vagy éppen konkrétan a faburkolatra helyezik fel őket, különleges hatást keltve ezzel, amelyben a természetes és a mesterséges között próbálják meg elmosni, de legalábbis fellazítani a határvonalakat. Izgalmas megoldásokat találtok Studio Verve Arcitects, a NOTT Design Studio, vagy az Ambidestro portfóliójában.

4.Van, amikor kifejezetten a tévé számára alakítanak ki mélyedést a falban, ami azt a hangulatot erősíti, hogy a készülékünk egy izgalmas, különleges dizájntárgy, amely megérdemli a kitüntetett helyet és figyelmet. Ezzel kapcsolatban remek példákkal szolgál a Form Studio és a Kiko Salomão.

5.Ugyanezt a hangulatot kelti az a minimalista verzió, amikor kifejezetten a televízióé a főszerep a falon, és csak néhány fontos dizájntárgy kaphat kitüntetett mellékszerepet a környezetében. Ilyen megoldásokkal találkozhattok például a Carola Vannini Architecture és a Widawscy Studio Architektury oldalain.

6.Meglepően otthonos hangulatot ébreszt az emberben, amikor a televízió közelébe kandallót helyeznek. Tudom, sokan a hő miatt aggodalmaskodnak, de nyilván egy jó tervező minden részletet figyelembe vesz. Nem kell attól tartani, hogy a készülékünk idő előtt tönkremegy, viszont belegondolva, egészen kellemes érzést kelt, hogy a kedvenc filmünk közben lágyan ropog és vibrál a tűz, amelyen néha megpihentethetjük a szemünket. Érdemes körbenézni Jordan Iverson portfóliójában, amelyből én most a Grand Vista Neighborhood-ban található megoldást emelem ki, vagy a Naikoon Contracting és a Kerschbaumer Design jóvoltából elkészült Midori Uchi-ban.

7.Szintén a kiállítási tárgy hatását kelthetjük a tévénkkel, ha úgy kezeljük, mint valami vásznat, és „elrejtjük” más alkotások, dizájntárgyak közé. Ilyen megoldással találkozhattok a 2B Group által készített Lipinka és a Cecconi Simone Inc.-féle Thornton otthonokban.

Akármelyik verziót is választjuk, teljesen biztos, hogy az előző posztban főszerepet kapó Samsung QLED TV-k mindegyike hozzátehet a látványhoz, kiegészíti és felemeli azt. Sőt, ahogy korábban is írtam, konkrétan belesimul a környezetébe, hiszen a „háttér mód” segítségével a falra szerelt tévék esetében felismerni a fal színét és mintázatát. A Q7, Q8, Q9 szériában elérhető úgynevezett „észrevétlen csatlakozás” pedig tovább segíti a letisztultságra való törekvéseinket, hiszen egyetlen átlátszó, az optikai-és tápkábelt magába foglaló kábellel csatlakozhatunk a tévéhez.

2018-qled-highlights-gallery-q9f-eu-03.jpg

Én a magam részéről a teljes falat beborító polcrendszer híve vagyok, és nem csak azért, mert imádok olvasni és gyűjtöm a könyveket, amelyeket muszáj valahogy elhelyezni, hanem egyéb praktikussági okai is vannak ennek a kialakításnak: az egyre hangosabbá váló környezet miatt így könnyebb elrejteni a szomszédból érkező zajokat, valamint mi sem zavarjuk őket, ha esetleg egy fokkal hangosabban szeretnénk élvezni a kedvenc filmünket vagy zenénket a legújabb hangrendszerünkön. Egy jól felépített, igényesen berendezett rendszer kombinálva a hangszigeteléssel a szemünket és fülünket, szórakozásunkat és pihenésünket is egyaránt kényezteti és jobbá teszi.

2018-qled-highlights-gallery-q9f-eu-05.jpg

Érdemes egyébként olyan változatot választani, amelynek a méreteit és/vagy az elrendezését könnyedén változtathatjuk, hiszen a technika fejlődésével és a vágyaink növekedésével előfordulhat, hogy olyan televíziót szeretnénk majd vásárolni, ami nagyobb, mint az előző, és nagyon jó lenne, ha nem kellene külön azon aggodalmaskodnunk, hogy az egész berendezést is le kell cserélni vele együtt. Gondolok itt arra például, hogy a legújabb tévék, amelyekre beindult nálam a Pavlovi reflex, a közelmúltban bemutatott és október közepétől idehaza is kapható, szemkápráztató képességekkel rendelkező, innovatív Samsung QLED 8K TV-k, amelyeknek a legkisebb változata is 65 hüvelyk (körülbelül 163 cm) képátlójú, ami pont a duplája annak, ami nekem most van, úgyhogy, ha minden tökéletes lenne, és én csak úgy, lazán, mindenfajta aggodalom nélkül vásárolhatnék egyet, akkor a jelenleg kialakított polcrendszert is újra kellene értelmeznem. Bár a fantáziámban milliomos vagyok, úgyhogy ebben a fantáziaképben ez sem lenne lehetetlen.

ifa-qled-8k-interview_main_3.jpg

Sajnos a valóság ennél egy cseppet szárazabb, úgyhogy végkonklúzióként mindenkit arra biztatnék, hogy mindenképpen tervezzen előre, és kombinálja úgy a jelen lehetőségeit, hogy számításba veszi a jövőt és a megállíthatatlan fejlődést, valamint az úgyis leküzdhetetlen vágyakat, mert így a döntések sokkal hosszabb távon fogják kielégíteni az igényeket, a költségeket pedig felosztva, részetekre bontva az időben hatékonyabbak lehetünk a pénzügyeink kezelésében is.

ifa-qled-8k-interview_main_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2014228203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása