Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Léleksimogató dizájntévé /X/

Léleksimogató dizájntévé /X/

2018. július 30. - Darqo


2018-qled-q-style-boundless-360-design.jpg

Számtalan téma átolvasása és rengeteg kiállítás, vásár és bemutató meglátogatása után az elmúlt évek tapasztalata azt mondatja velünk, hogy a lakberendezésben egyre többen törekszenek a praktikus, több funkciót is ellátó lakberendezési kiegészítők beszerzésére, ezzel az optimális helykihasználásra és helytakarékosságra helyezve a hangsúlyt.

Minél kevesebb, jó minőségű és fenntartható forrásból származó természetes anyagokból készült bútor szükséges ugyanis a használati tárgyaink tárolására vagy a kényelemünk és pihentető kikapcsolódásunk megteremtésére, annál harmonikusabb enteriőrben élhetjük az életünket. Nem utolsósorban pedig a pénztárcánk is jól jár velük.

2018-qled-highlights-gallery-q7f-02.jpg

A zsúfoltságtól mentes szellősebb terek a komfortérzetünket erősítik, sokkal lazábbnak és nyugodtabbnak érezzük magunkat egy jól berendezett, letisztult, rendben tartott belső térben, mintha egy bútorokkal és egyéb kiegészítőkkel teletömött zavaros útvesztőben kellene bolyonganunk nap mint nap.

2018-qled-highlights-gallery-q7f-05.jpg

A letisztultság, egyszerű, nyugtató pasztellszínek feldobva egy-egy élénkebb, vibrálóbb árnyalattal, minimalista vonalvezetés, izgalmas faldekorációk, egyedi és/vagy dizájner bútorok, tárgyak és/vagy műalkotások, kisebb és nagyobb növények ahol csak lehet, kellemes és nyugtató illatok a belassított élet és az ebből fakadó könnyed újratöltekezés bölcsőjévé varázsolják a teret, amire nagyon nagy szükségünk van manapság.

2018-qled-highlights-gallery-q8c-eu-01.jpg

Különböző hangulatú enteriőrökkel különböző energiákat gyűjthetünk be a fárasztó nap után, így érdemes arra is odafigyelnünk, hogy változatos színekkel és tárgyakkal rendezzük be a lakásunk különböző helyiségeit. Már amennyiben van akkora lakásunk, hogy többet is berendezhetünk. Ha kis lakásban élünk, ott a számunkra legtöbb energiát szolgáltató tárgyakat és hangulatot kell választani.

2018-qled-highlights-gallery-q8c-eu-02.jpg

Az egyéb használati tárgyak, technikai eszközök kiválasztásánál is fontosak a fenti szempontok. A fenntartható forrásból származó környezetbarát anyagokból készült és/vagy energiatakarékos, praktikus, egyszerű és dizájnos kütyük hatása is sokkal fontosabb a testünkre és a lelkünkre, mint azt gondolnánk. A lényeg, hogy olyan tárgyakkal vegyük körbe magunkat, olyan kiegészítőket viseljünk magunkon, úgy táplálkozzunk és figyeljünk a testünkre, hogy az a lehető legideálisabb életet biztosítsa a számunkra.

2018-qled-highlights-gallery-q9f-eu-02.jpg

Sok helyen olvasom mostanában, hogy a minimalizmusnak befellegzett, bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy átalakul. Összemosódnak a stílusok, de akárki akármit mond, az egyszerűség és letisztultság sosem megy ki a divatból, pozitív hatásait pedig nem lehet megkérdőjelezni. A minimalizmus az élet minden területén harmóniát csempész a napjainkba.

2018-qled-tv-one-remote-control.jpg

Szerencsére manapság kevésbé kell kompromisszumot kötnünk, egyre több esetben ugyanis kéz a kézben jár az energiahatékonyság, praktikusság és a dizájn a kedvező árral. Olyan hasznos funkciókkal telepakolt és izgalmasan egyszerű külsővel rendelkező eszközökkel vehetjük körbe magunkat, amelyek könnyen párosíthatók a lakásunk hangulatával, legyen szó akármilyen stílusról. Ezek az eszközök manapság már dísztárgyként is funkcionálnak.

2018-qled-highlights-gallery-q9f-eu-05.jpg

Ez utóbbi kijelentés abszolút igaz a Samsung QLED TV-kre, amelyek láttán elakadt a lélegzetem. Pont azokat a jegyeket viseli magán, amit én fontosnak tartok külsőleg és belsőleg egyaránt. Nehezen tudnék elképzelni ennél letisztultabb megjelenést, amelyen kikapcsolva is jó pihentetni a szemünket, annál is inkább, mert a tervezők olyan hasznos és érdekes funkciókkal látták el a készülékeket, mint például a „háttér mód” vagy az úgynevezett „észrevétlen csatlakozás”, ami már a Q7, Q8, Q9 szériában elérhető.

2018-qled-highlights-gallery-q6f-01.jpg

Az előbbi képes hasznos információk megjelenítésére vagy a falra szerelt tévék esetében felismerni a fal színét és mintázatát, amelyhez idomulva szó szerint beleolvad a környezetébe. Az utóbbi pedig azért hasznos, mert általa megszüntethető a kábelrengeteg, és egy könnyen elrejthető kábel segítségével azt a hatást kelthetjük, mintha egy képkeret lenne a tévéállványon vagy a falon. És itt most nem az úgynevezett „The Frame” verzióra gondolok, ami valóban ezt a hivatott elérni, hanem simán a QLED TV-kre, amelyek egyszerű, vékony kerete is ilyen érzést kelt bennem. Ebben a képkeretben ráadásul a kedvünknek megfelelő alkotás látható, csak a fantáziánk szabhat határt. Sőt, ha ez még nem lenne elég, akár hangulatos háttérzenét is bekapcsolhatunk, tovább fokozva a harmóniát. Mindezt persze költség-és energia hatékonyan!

2018-qled-highlights-gallery-q6f-02-updated.jpg

Az úgynevezett „One Connect Box”-hoz köthetők a gondtalan tévézéshez elengedhetetlenül szükséges kábelek, ebből pedig egyetlen átlátszó, az optikai-és tápkábelt magába foglaló kábellel csatlakozhatunk a tévéhez, amelyet egyetlen, okos távirányítóval kezelhetünk. A QLED TV „One Mount” megoldásának köszönhetően könnyedén falra helyezhetjük a megfelelő készülékünket – a Q7 szériától a készülékek teljesen hozzásimulnak a falhoz –, illetve egy sor elegáns és szintén letisztult állvány áll rendelkezésünkre, ha a lakás, a bútorok kialakításának vagy az egyéni igényeinknek megfelelően szeretnénk elhelyezni a tévénket. A legújabb QLED TV-k 5 méteres kábellel érkeznek, illetve 15 méteres kábel is vásárolható hozzájuk, úgyhogy nagy mozgásterünk van. Nekem egyébként a kedvencem az alábbi két képen látható háromlábú Samsung Studio Stand.

2018-qled-highlights-gallery-q7f-04.jpg

2018-qled-highlights-gallery-q7f-03.jpg

A Samsung QLED TV tervezői a felhasználók igényeinek és az aktuális trendeknek tökéletesen megfelelve, sőt azon túltekintve és a jövőbe nézve, az ízlésünket alakítva, a forma maximális leegyszerűsítésével és a funkciók kiszélesítésével próbálnak levenni minket a lábainkról. Hozzáteszem, szerintem nagy sikerrel!

2018-qled-highlights-gallery-q6f-04.jpg

Tudom, hogy nagyon sokan inkább úgy döntenek, hogy nem vásárolnak tévét, mert úgyis hitvány műsorok mennek a legtöbb csatornán, de szerencsére egyre tudatosabban és pontosabban alakíthatjuk ki saját magunk, hogy mit és mikor nézünk meg. Nekem van tévém, amit egyébként leginkább akkor kapcsolok be, amikor valami filmet vagy sorozatot akarok megnézni valami havidíjas oldalon, vagy éppen főzéssel egybekötött mozidélutánt tartunk a barátokkal, ami az egyik kedvenc ilyen jellegű időtöltésem.

2018-qled-highlights-gallery-q7f-01-updated.jpg

A Samsung QLED TV-ket nézegetve nálam azonnal beindul a Pavlovi reflex és megemelkedik a pulzusom, úgyhogy minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ha lehetőségem lenne, bármikor szívesen váltanék egy ilyen léleksimogató dizájntévére.

2018-qled-highlights-gallery-q6f-05.jpg

2018-qled-highlights-gallery-q8c-eu-05.jpg

2018-qled-highlights-gallery-q8c-eu-04-updated.jpg

2018-qled-highlights-gallery-q8c-eu-03.jpg

2018-qled-highlights-smartthings.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3514143833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása