Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Otthonunk új központja: az okoskonyha /X/

Otthonunk új központja: az okoskonyha /X/

2018. augusztus 16. - Darqo

flat-design_1_main_1.jpg

Amióta az eszemet tudom, a konyha mindig központi szerepet töltött be a családunk életében, gyakorlatilag ez volt mindig is az a helyiség, ahol (ha nagy vonalakban is, de) egymás hétköznapjairól beszélgettünk a finom ételek elfogyasztása közben. Felnőve azt tapasztaltam, hogy valószínűleg mások is ugyanilyen élményekkel rendelkezhetnek, mivel a megszaporodó bulik alkalmával hiába akartam a szobába terelni a barátokat, rövid időn belül mindenki újra a konyhában volt, óriási zabálások, sztorizások, egymás szavába vágások, gigantikus röhögések közepette.

Persze hogy így van, hiszen a barátok tudat alatt ezzel az intimebb légkörrel is kifejezik a másik iránt érzett közelséget és érzelmi közösséget, no, és persze ez ételek, italok és nassolnivalók is elérhető közelségben vannak. Ráadásul kevésbé érezzük magunkat zavarban, ha ki-le-szétfolyik valami ital, morzsázunk stb.

Érdekes tendencia, hogy az idő előrehaladtával a társaság mérete csökken, míg a konyháé növekszik. Az egyik kisebb, azonban minőségibb lesz, a korábban a nagy konyhai eszközök miatti szűkös tér pedig egyre nagyobb, tágasabb és szintén minőségibb lesz, a kütyük méretének csökkenésével, az egyre puritánabb és kifinomultabb dizájn kialakulásával, valamint a funkciók bővülésével. Az előző Samsungos posztban kiemelt, praktikusságra és harmóniára való törekvés ezt a helyiséget sem kerülheti el!

flat-design_5_main_5.jpg

Az otthonunk többi pontjához hasonlóan a konyhai színekben, anyagokban, formákban is mindinkább a letisztultság jellemző, ugyanakkor egyre nagyobb figyelem terelődik a tárolási lehetőségek maximalizálására, a funkciók összeolvasztására és kibővítésére, úgyhogy a különböző eszközök sem térhetnek el túlságosan ettől a tendenciától, a cél, hogy bármilyen stílusú konyhában elhelyezhetők legyenek, minél inkább beleolvadjanak a környezetükbe és egyre több funkciót lássanak el.

Nagyon fontos, hogy bármilyen stílust is választunk, harmóniában legyen a lelkületünkkel, habitusunkkal! Akármelyik helyiségről is van szó, fontos, hogy a személyiségünk alapjaival megegyező enteriőrt tervezzünk, ne csak az aktuális divatnak megfelelően válasszuk ki azokat a tárgyakat és használati eszközöket, amelyekkel hosszú-hosszú évek múlva is együtt kell élnünk. Persze ehhez egy csipet önismeret is szükséges, úgyhogy előbb érdemes egy-két olyan könyvet elolvasni, amely ezzel a témával foglalkozik.

rs8000_01.jpg

Folyamatosan változunk, de az iménti gondolat lényege, hogy például ne azért válasszunk zárt szekrények helyett polcos megoldást a konyhában, mert valamelyik újságban azt láttunk, vagy valamelyik haverunk azt mondta, hogy ez most menő. Hanem azért, mert mindig is ilyenre vágytunk, hiszen szívünkhöz és lelkünkhöz a nyitott terek, levegősség, könnyedség áll a legközelebb.

Tudom, hogy manapság nem annyira jellemző, hogy igazán hosszú távra terveznénk, de azért, ha nem vagy multimilliomos, aki a hóbortjaihoz igazodva évente lecserélhet maga körül mindent, nagyjából belőhető, hogy körülbelül 4-5 évig biztosan együtt kell élned a választásaiddal. Ebből kiindulva szerintem az egyik legjobb és legcélravezetőbb gondolatjáték, hogy beleképzeled magadat a jövőbe az adott hangulatú térrel, tárggyal, eszközzel együtt. Ha még a jövőben is szexinek tartanád például a markáns, élénk színű és/vagy vicces mintákat és formákat, akkor nyugodtan választhatod azt, ha viszont azt érzed a fantáziaképeket látva, hogy talán egy kicsit túlzás, akkor bármennyire is tetszik valami az adott pillanatban, ne azt válaszd! Azért ne, mert hosszútávon frusztráló hatással lesz rád!

smartthings_section02_01_pc.gif

Ugyanilyen fontos, hogy a konyhai eszközöket úgy válasszuk meg, hogy az ízlésünknek és igényeinknek legjobban megfelelve a legjobb ár-érték arányú használati tárgy kerüljön beépítésre/elhelyezésre, amely a környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontokat sem hagyja figyelmen kívül. Minél praktikusabb, több funkciót is kiszolgáló eszközökkel vesszük körbe magunkat, annál elégedettebbek leszünk hosszútávon. Ezeknek az elveknek abszolút megfelelnek a Samsung legújabb termékei, amelyek az okos és praktikus konyhák megteremtését teszik lehetővé a leendő tulajdonosaik számára.

A Samsung és a YouGo közös kutatásából kiderül, hogy az európai emberek 42%-a hajlandó lenne akár 15 millió forinttal is többet fizetni egy olyan otthonért, amely okoskonyhával rendelkezik. Közülük is az olaszok és a spanyolok a leglelkesebbek: ezekben az országokban a megkérdezett lakosok 67 és 66%-a hajlandó többet fizetni egy okos konyhai megoldásokkal rendelkező otthonért, ezzel szemben a németek csupán 33%-a és a britek 28%-a nyúlna mélyebben a zsebébe egy modern megoldásokkal felszerelt konyháért. A mobiltelefonokkal összekapcsolható eszközök fontos szerepet játszanak abban, hogyan takarítsunk meg némi időt az egyre hektikusabb életünkben. Tízből közel négy válaszadó (39%) szerint egy olyan fűtésrendszerrel, amelyet bekapcsolhatunk, mielőtt hazaérnénk, időt spórolhatunk meg, míg a válaszadók majdnem harmada (19%) szeretne olyan hűtőt, amely üzenetben jelzi, ha például fogytán a tej.

rs8000nc-rs67n8211s9ef-100876732.gif

A Samsung RS8000 hűtőszekrény több szempontból is jó választás lehet. Többek között a SpaceMax Technológia™-nak köszönhetően változatlan külső méretek mellett jelentősen több belső tárolóhelyet kínál (a hagyományos modellekhez képest mintegy 100 literrel többet). Ideális páratartalmat biztosít a belső térben, hogy az ételek kétszer olyan hosszú ideig frissek maradjanak. A Twin Cooling Plus™ technológia külön végzi a hűtőrész és a fagyasztó hűtését, mindkét részben ideális hőmérsékletet és páratartalmat teremtve. A hűtőrészben a különböző rekeszek egymástól független hűtése a hűtőszekrény minden egyes részében egyenletes hideget teremt. Az alapos szigetelés a külső hőmérséklettől függetlenül jelentősen csökkenti a hőmérséklet-ingadozásokat. A digitális inverter technológia a hőmérséklet pontos érzékeléséről és szabályozásáról is gondoskodik. Az ételek így hosszabb ideig megőrzik frissességüket, az illatuk pedig nem keveredik egymással, így az ízük is kitűnő marad. Nem utolsósorban pedig a napjaink egyszerű és letisztult vonalvezetésű formavilágát követő hűtőszekrénnyel elegáns megjelenést kölcsönözhetünk a konyhánk számára. A végtelenül minimalista, lapos kialakítású ajtók azonnal magukhoz vonzzák a tekintetet, és könnyedén elbambulhatunk az egyszerűség gyönyörén.

hu-feature-effortlessly-smooth---easy-gliding-shelf-71773770.jpg

A főzéssel kapcsolatban háromból egy válaszadó (31%) vágya egy olyan sütő volt, amelyben egyszerre két teljesen különböző fogást tud elkészíteni. Így könnyebben és időt megtakarítva főzhet több emberre, legyen szó egy családról, amelyben mindenkinek más-más étel a kedvence vagy egy baráti társaságról, amely tagjai különböző étrendeket követnek.

Az idei EuroCucina alkalmával a Samsung bemutatta a beépített termékeket felsorakoztató portfólióját, amely olyan konyhai megoldásokat foglal magában, mint az új Dual Cook Flex™ okossütő. A Dual Cook technológiának köszönhetően a Dual Cook Flex™ sütővel egyszerre akár több fogást is készíthetünk, mivel a sütő két külön sütőtérré alakítható. Az alsó és felső sütőtérben párhuzamosan süthetünk más-más hőmérsékleten és sütési idővel különféle ételeket, így biztosítva, hogy minden fogás a lehető legfinomabb legyen. A Dual Cook technológia azt is megakadályozza, hogy a két sütőtérben a szagok összekeveredjenek. A felső sütőtér akár önmagában is használható, a Dual Cook megoldással így az előmelegítés és a sütés is energiatakarékos. A különleges Flexible Door megoldás pedig azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók anélkül férjenek hozzá a felső sütőtérhez, hogy az alsó sütőtérből a hő elszökjön, így annak teljesítménye változatlan marad. A sütőteret kettéosztó felületet eltávolítva a felső és alsó sütőteret akár egyben is használhatjuk nagyobb ételek készítésekor. A Dual Cook Flex™ okosfunkcióival új élményt jelent az ételek elkészítése.

01.png

A felhasználók a SmartThings alkalmazás segítségével kényelmesen, távolról előmelegíthetik a sütőt, valamint távolról felügyelhetik és irányíthatják annak beállításait. A Cooking Guide funkció pedig a készülő étel hozzávalóinak és típusának megfelelően ad hasznos tanácsokat a legmegfelelőbb sütési módra, a javasolt hőfokra és a sütés idejére vonatkozóan. Az Androidra és iOS-re is letölthető SmartThings alkalmazással egyébként nem csak a sütőt irányíthatjuk, hanem egyetlen közös felületről az összes kompatibilis készülékünket is kezelhetjük és felügyelhetjük!

A kutatás arra is rámutat, hogy napjainkban már nem csak főzésre használjuk konyhánkat. Európában ötből legalább egy fő végez tornagyakorlatokat heti rendszerességgel ebben a helyiségben, a legtöbben Lengyelországban (a megkérdezettek 42%-a) és Hollandiában (a megkérdezettek 37%-a). Emellett a megkérdezettek 25%-a irodának is használja a konyháját, ami gyakran nappaliként is funkcionál: az emberek csaknem fele, 46%-a tölti szabadidejét olvasással, tévézéssel vagy játékkal a konyhában, míg 36% innen intézi mindennapi ügyeit is. A Dél-Európában élő emberek közel háromnegyede (73%) olvas vagy néz tévét a konyhájában, míg a németek csupán 45%-a teszi ezt havi rendszerességgel.

Ezeknek a tényeknek az ismeretében mi is biztosan állíthatjuk, hogy egy okosotthon/okoskonyha megvásárlásáért/kialakításáért tényleg megéri több pénzt kifizetni, hiszen hosszútávon rengeteg nehézségtől, gondtól és plusz munkától szabadít meg, praktikussá varázsolja az életünket, csökkenti a stresszt, energiával tölt fel, időt spórol, pénzt takarít meg, harmonizál és kiegyensúlyozottá tesz.

samsung_eurocucina_infografika.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr10014183085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása