Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Dán design az IKEA-ban / YPPERLIG / X

Dán design az IKEA-ban / YPPERLIG / X

2017. november 03. - Darqo

ph146029.jpg

Az elmúlt másfél év depressziós, szorongós, pánikolós mélyrepülése után és újraépítkezése közben egyre inkább visszatér az erőm. Alkalomról alkalomra nagyobb sugarú körben mozdulok ki a biztonságot nyújtó lakás falai közül, és elérkezettnek láttam az időt, hogy hosszú idő után újra nyakamba vegyem a várost, hogy ellátogassak egy sajtótájékoztatóra. A választásom az őszi IKEA kollekcióbemutatóra esett, a kizárólag pozitív élményeken és tapasztalatokon nyugvó, baráti hangulatú, biztonságos otthonos légkör és természetesen a remek lakberendezési kiegészítők miatt.

A mostani bemutató alkalmával halmozták az élvezeteket, mert két új kollekció is bemutatásra került, az egyik a HAY designer házaspárral közösen megálmodott YPPERLIG, a másik pedig a 2017-es karácsonyi kollekció, amelyről egy másik posztban számolok majd be, mert megérdemli.

A svéd bútoróriás és a dán lakberendező páros által alapított HAY dizájncsoport együttműködéséből született, idén októbertől elérhető YPPERLIG kollekció ízig-vérig tükrözi a skandináv minimalizmust, melyet a két márka tervezői természetes alapanyagokkal, egyszerű formákkal és izgalmas hideg árnyalatokkal igyekeztek még inkább hangsúlyozni.

ph146015.jpg

Az IKEA mindig nyitott, ha új megoldásokról, inspirációról volt szó, lakberendezési szokásokról és az emberek életének sokszínűségéről szóló saját kutatásai mellett figyeli más iparágak, így a divat, vagy akár az űrkutatás terén megjelenő új trendeket, technológiai megoldásokat annak érdekében, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek többsége számára. Ezért nemrég úgy döntöttek, hogy olyan, a saját szakmájukban meghatározó szerepet betöltő dizájnerekkel fognak össze, akik munkájukkal, egyedi stílusukkal új színt visznek az emberek életébe, és egy kis újkeletű kreativitást is az IKEA jól megszokott termékkínálatába. Ennek a törekvésnek az első állomása a dán lakberendezési márkával, a HAY-jel közös YPPERLIG kollekció.

ph146016.jpg

A skandináv országokban nagy népszerűségnek örvendő HAY jól ismert az elegánsan minimalista stílusáról, amit megalakulása óta képvisel. Termékeiket a modern világ emberének tervezik, inspirációjukat az építészetből, a művészetekből vagy épp a divat diktálta új színekből és formákból szerzik. Az eredmény pedig letisztult, esztétikus dizájn, valamint olyan lakberendezési termékek, amelyek nem akarnak többet mutatni a funkciójuknál. Ez a gondolkodásmód pedig tökéletesen beleillik az IKEA-termékek karakterisztikájába.

ph146022.jpg

Az alapanyagok, az egyszerű formák és a divatos színek kombinációja a modern gyártási technikával igazi huszonegyedik századi kortárs kollekcióvá formálj az YPPERLIG-et. A kollekció széles termékpalettával jelentkezik, így a kanapéktól az észak-európai kultúrákban népszerű padként is használható dohányzóasztalokon át az apróbb lakberendezési kiegészítőkig, tükrökig és gyertyatartókig. A kollekció részeként megújul az IKEA ikonikus bevásárló táskája is, amely kialakítása nem változik, a tervezők csupán a színekhez nyúltak hozzá, illetve új mintázatot csempésztek a dizájnba. Az újragondolt bevásárló táska három különböző árnyalatban érhető el októbertől az IKEA áruházakban.

ph146023.jpg

Az YPPERLIG kollekció kialakításánál a tervezők kényesen ügyeltek arra, hogy ne csak stílusos, modern termékek szülessenek a kezeik között, hanem hogy az egyes darabok valóban kiszolgálják a hozzájuk rendelt funkciót. Így például a kollekció egyik mutatós darabját, a kanapéágyat tudatos tervezésnek vetették alá, hogy a megálmodott dizájn és a használhatóság egyensúlyba kerülhessen. Így a kanapé ülését egy rugós matracból alakították ki, hogy minél kényelmesebb ülőalkalmatosság legyen. A kollekció egy másik darabja a szupervékony LED lámpa, amin érintéssel állítható a fény erőssége, ráadásul nem szórja a fényt feleslegesen. Nekem egyébként ez az egyik nagy kedvenc a sok különleges tárgy közül.

Bővebben ide kattintva olvashattok a kollekcióról, itt pedig megtaláljátok az egyes lakberendezési kiegészítőket.

ph146017.jpg

ph146018.jpg

ph146025.jpg

ph146027.jpg

ph146031.jpg

ph146032.jpg

ph146033.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2413116998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása