Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bútorrá növő fák újragondolva

Bútorrá növő fák újragondolva

2017. május 03. - Darqo

pontus_willfors01.jpg

Január végén Gavin Munro brit designer bútorrá növesztett fáit szerettel szépségük és egyediségük miatt, a közelmúltban pedig Pontus Willfors alkotásai keltették fel a figyelmemet. Először azt hittem, hogy Munro újabb, meglehetősen izgalmas projektjéről van szó, mert a képeken látható alkotások pont olyanok, mintha a feldolgozás és bútorrá átalakítás előtt prezentálná a nagyközönség számára a pillanatba zárt műveket, de persze hamar kiderült, hogy egy másik művész szobrairól készültek a fotók.

Bár úgy tűnik, hogy teljesen egy rugóra jár a két tehetség agya, a Svédországban született, jelenleg Amerikában élő művész alkotásainak célja Munroval szemben nem az, hogy használati tárgyakat készítsen, hanem hogy általuk komolyabban is elgondolkodjunk azon, hogy ezek miből készülnek. Így talán könnyebben tudjuk majd értékelni az alapanyagot biztosító forrást, jelen esetben az élőlényt, valamint ennek megformálóját és végül a produktumot is.

pontus_willfors02.jpg

pontus_willfors03.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr912277743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása