Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Aranyozott amorf szobrok újrahasznosított porcelánszilánkokból

Aranyozott amorf szobrok újrahasznosított porcelánszilánkokból

2016. szeptember 26. - Darqo

yeesookyung01.jpeg

Yeesookyung koreai művész érdekes és látványos formáját választotta az újrahasznosításnak és az átlag számára kidobásra ítélt alapanyag értékessé tételéhez. Különböző törött porcelántárgyak darabjait illesztette egymáshoz, az egyes darabok között húzódó réseket pedig 24 karátos arannyal fedte. Az aranyozott amorf szobrok így figyelemfelkeltővé váltak és ügyesen tálalják számunkra a környezetvédelem fontosságát.

Próbáltam úgy is elképzelni a „Translated Vase” című sorozatban 2001 óta elkészült szobrokat, hogy nem arany az összetartó kapocs a teáscsészék, tányérok, edények darabjai között. Vajon ugyanennyire érdekes lenne ez a projekt, ha mondjuk értéktelenebb anyag tartaná egyben a szobor alkotóelemeit?!

Arra a következtetésre jutottam, hogy a szokatlan, meglepő formavilág miatt amúgy is érdekes a téma. Az arany tehát csak hab a tortán, egy csillogó kiegészítő elem, de nem az érték maga és nem figyelem kiváltó oka.

yeesookyung02.jpeg

yeesookyung03.jpeg

yeesookyung04.jpeg

yeesookyung05.jpeg

yeesookyung06.jpeg

yeesookyung07.jpeg

yeesookyung08.jpeg

yeesookyung09.jpeg

yeesookyung10.jpeg

yeesookyung11.jpeg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr148854254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása