Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ki kényezteti a magyar szakállakat? Alma! – Interjú a Szakállasemberrel

Ki kényezteti a magyar szakállakat? Alma! – Interjú a Szakállasemberrel

2015. december 07. - Darqo

szakallasinterju01.png

Idén nyár elején fedeztük fel magunknak a Szakállasembert és egytől egyig remek szakállápolási termékeit, amelyeket jól le is teszteltünk. Már akkor biztos volt, hogy egy tesztposztnál kicsit jobban bemutatjuk majd nektek a kitalálóját, Almát, aki egy szakállas pasas és nem a Szomszédok szereplője. Feltettünk neki néhány kérdést, és most jött el az idő, hogy az izgalmas fejleményekkel teli interjút bemutassuk nektek a folytatásban.

Mit lehet megtudni rólad, aki a Szakállasember márka kitalálója és felvirágoztatója vagy? Honnan jössz és hová tartasz?

Több, mint 10 évvel ezelőtt azt hittem, hogy az én utam a kereskedelmi menedzser pozíció (tanulmányaim is erre irányultak) és egy multinál fogok előrébb jutni a ranglétrán a munkám és erőfeszítéseim árán. Aztán rájöttem – és ebben egy betegség kialakulása is rádöbbentett –, hogy nem jó, hogy másnak tolom a szekerét.

Adja magát a kérdés, hogy mióta vagy szakállas, és hogy miért döntöttél a növesztése mellett?

A már említett betegség (faciális paralizis – arcbénulás) miatt felhagytam ezzel az életpálya álom kergetésével és a bénulás után hiúsági kérdésként – hogy arcom mind nagyobb “takarásban” legyen – szakállat növesztettem. Tehát bőven elmondhatjuk, hogy a szakállas lét nálam már életforma.

szakallasinterju02.jpg

Sokkal nehezebb utat választottál, mint általában a vállalkozók. Nem külföldről hozatod be a szakállolajakat és egyéb szakállápolási terméket, hanem saját magad gyártod a termékeidet. Ilyet csak szívből tud csinálni az ember. Jól sejtjük, hogy komoly szakállfétised van és ezért döntöttél így?

Igen. :D Minden velejáróját élvezem: azt, hogy ki mit gondol, miért teszem, viselem az arcszőrzetet. Nekem a szakáll viselése már ékszer státuszban van. Az pedig, hogy saját magam által kreált termékekkel dolgozom a maximalizmusom mellet azért is volt fontos számomra, mert így nem csak én találhatok magamnak egy általam épített, vezetett életvitelt, hanem azok a gyártók, szakértők is, akik segítik a munkámat. Az alapanyagok is kizárólag hazai termelőktől, beszállítóktól származnak, így közvetve őket is tudom támogatni azzal, hogy hazai piacon, hazai termékkel jelenhessünk meg.

A külföldi behozatal nagyon drága, és újra csak irányított, kész terméket kaptam volna. Lélektelen. A beszélgetésünk elején említett okok miatt nem szerettem volna visszacsúszni egy ilyen fajta mókus kerékbe.

szakallasinterju03.jpg

Külön kiemelésre kerül a weboldaladon, hogy kézzel és manufakturális körülmények között készülnek az olajok és a wax. Ezt miért olyan fontos hangsúlyozni? Máshol, másnál nem így történnek a dolgok?

Az, hogy más hogyan érvényesül ezen a kis piacon nem fontos. Addig legalábbis nem, amíg fair szellemben folyik a konkurencia verseny. De egy biztos: a rengeteg engedélyeztetés és szabályok betartásának hivatalossá tétele miatt csak még jobban ragaszkodom ahhoz, hogy minden amit kiadok a kezemből, az ellenőrzött és manufakturális úton történő előállítás után kerüljön a vásárlóim kezébe. Továbbá azért is fontos ennek a hangsúlyozása, mert aki ezeket nem tartja be, az valószínűleg az árversenyt megnyerheti, de a a vásárlók kegyeit nem tudja sokáig maga mellett tartani.

szakallasinterju04.jpg

Biztos, hogy nem csak minket érdekel, hogy hogyan készül egy-egy termék, mi maga a munkafolyamat. Elárulnál néhány műhelytitkot vagy titok kell, hogy övezze a készítést és a felhasznált alapanyagokat?

Természetesen vannak és maradnak is titkaim. ;) A műhelytitok egy része abból áll, hogy egy közvetett ismeretség okán megismertem egy olyan labor tulajdonosát, aki 20 éve zászlójára tűzte a natúr, biológiailag ellenőrzött összetételek felhasználásával és kézzel készített szépségápolási termékek készítését. Azóta a szimbiózis tökéletesen működik közöttünk. Én szárnyalok, amikor kísérletezünk, ők visszarántanak a földre és megmutatják, hogy mi a helyes, szabályos út abban, amit kitaláltam vagy milyen komponensek nem “viselik” el egymást.

szakallasinterju05.jpg

Miért éri meg egy ilyen vállalkozásba belekezdeni idehaza? Ennyire szakállasodik Magyarország?

A gyors válaszom az lenne, hogy: igen. De ez ennél komplexebb. A divatszakállak nem tartanak sokáig, ahogy az emo divat kultúra sem, pedig akkor amikor az berobbant a köztudatba, akkor mindenki azt hitte, hogy az összes 30 alatti ember így fog kinézni now & forever. :D Minden letisztul, ahogy ez a divathullám is. Nekem azért is fontos, hogy a termékeim minősége folyamatosan 100%-osak legyenek, mert nem a divathullámra számítok, amikor üzletileg arra gondolok, hogy ezt a projektet meddig szeretném folytatni. Sokáig, minden szakállas örömére. S, ahogy a kínálatomban is észrevehető, a férfi szépségápolás dimenzióit próbálom egy kicsit tágítani. :P

szakallasinterju06.jpg

A márkaépítés egyik alappillére a figyelemfelkeltés, amelyben elég jól teljesít a Szakállasember, hiszen a termékek különlegességétől kezdve a csomagolás egyszerűségén át a közösségi oldalakon jellemző kommunikációig minden jól működik. Azonban a fejlődés nem állhat meg, mindig kell valami új, ami odavonzza a tekintetet a márkára. Mi várható a jövőben? Milyen újdonságokra számíthatnak az érdeklődők?

Ahogy az előbbi bekezdésben is említettem már, szeretném a figyelmemet és a kutatásokat egy szélesebb kör igényeinek megfelelő férfi szépségápolásra fordítani. De emellett egy régi vágyam, ami a kezdeti Szakállasember projekt egyik pillére is volt, a közösségépítő szerepét is erősíteni a szakállas férfiaknak. Ehhez az építkezés már elindult, a magyarországi Bearded Villains vagy a Zabáljcsak csapatával is próbálunk közös projektek keretében bizonyosságot adni, hogy a szakállasember jóember.

Arról nem is beszélve, hogy a cikk megjelenésének idejében indul el a szakallad.hu oldal, ami első körben a szakállas embereknek ad egy fórumot, lehetőséget arra, hogy arcuk ékességét megmutathassák, illetve megoszthassák. Ezt természetesen díjazni fogjuk a projektünkbe folyamatosan belépő művészek, alkotóműhelyek, fodrászok felajánlásaival.

Amit fontos megjegyezni ezzel kapcsolatban, hogy a December 31-ig tartó “tetszik” gyűjtésének a végén lesz egy szakmai és egy közönségdíjas szakállasember, akit a részvevők felajánlásaival fogunk kényeztetni, elhalmozni. Arról, hogy ez hová fejlődik jövő nyárra, pedig tényleg maradjon az én titkom. ;)

Szakállasember kapcsolat

http://szakallasember.hu

Facebook: www.facebook.com/szakallasember

Instagram: https://instagram.com/szakallasember

szakallasinterju07.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr258129644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása