Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hagyomány újraértelmezve

Hagyomány újraértelmezve

2015. április 03. - Darqo

faig_ahmed_v2_01.jpg

Faig Ahmed Bakuban született azerbajdzsáni művész a szobrászkodás mellett előszeretettel foglalkozik szőnyegek készítésével, igaz, teljesen újraértelmezi őket, és ez az, ami miatt mát több mint 2 és fél évvel ezelőtt is érdekessé vált a számomra.

Az elmúlt években számtalan hagyományosnak induló, aztán többek között graffitikkel, pixelekkel, nagyítással, megnyújtással és más, meglepő és oda nem illő motívumokkal megbolondított egyedi szőnyegeket készített.

Művészetének célja, hogy örökségének határait feszegesse és túllépje, ami sokakban nyilván a kultúrájukkal együtt a nemzeti érzelmeket is felkavarja. Bátran keveri a múltat és a jelent, hagyományokat a kortárs megközelítéssel, mivel hisz abban, hogy így közelebb hozhatóak a tradíciók a fiatalabb generációk számára is. Mi is hiszünk ebben!

faig_ahmed_v2_02.jpg

faig_ahmed_v2_03.jpg

faig_ahmed_v2_04.jpg

faig_ahmed_v2_05.jpg

faig_ahmed_v2_06.jpg

faig_ahmed_v2_07.jpg

faig_ahmed_v2_08.jpg

faig_ahmed_v2_09.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr887277785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása