Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Faliszőnyeg másképpen

Faliszőnyeg másképpen

2012. október 19. - Darqo

ahmed faig01_resize.jpg

Nem vagyok nagy rajongója a faliszőnyegeknek; meg a szőnyegeknek sem úgy általában, csak nagyon indokolt esetben tudok igazán örülni egy-egy darabnak. Ez most viszont egy ilyen eset, Faig Ahmed alkotása a maga különlegességével egyből belopta magát a szívembe. Egy röpke pillanatra szerethetővé tette őket, és emiatt máris köszönettel tartozom neki.

 

A Bakuban született azerbajdzsáni művész a szobrászkodás mellett előszeretettel foglalkozik a szőnyegekkel, igaz, teljesen újraértelmezi a létüket, és ez az, ami miatt érdekessé vált a számomra. Gyakran vászonként használja őket, rájuk graffitizik, meglepő és oda nem illő motívumokat csempész a szokványos hangulatba, sőt, Thread Installation című művében egy hagyományos azerbajdzsáni szőnyeg mintázatát feszítette ki a falak közé. Most ez utóbbit hoztam el nektek, hogy ismét csak a merészebb gondolkodásra, a tabuk ledöntésére inspiráljak mindenkit.

ahmed faig01_resize02.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr324845172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása